Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában

Akárhogy is nézzük, ez nem tolerancia

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a valódi elfogadásról, a kormány családpolitikájáról, a szabadság fontosságáról.

A politikus elmondta, a koronavírus-járványt a családja jól vészelte át, mert a férje végig otthonról dolgozott, így a gyerekek nem voltak egyedül napközben, de a gyerekek is sokat segítették egymást. Talán azt is lehet mondani, ilyen értelemben csak profitált a család az elmúlt egy évből, ahogy azt is megjegyezte, a gyerekekkel együtt0 töltött több idő a többi magyar családnak is pozitív változásokat hozott.

Novák Katalin reagált az elmúlt napokban ismételten felmerült gender kérdésre. Mint kijelentette, elsősorban a gyermekeket kell megvédeni, nekik kell megőrizni azt a biztonságot, hogy ők fiúnak, lánynak születtek, ebben a tekintetben meg mindenki hagyja őket békén. Ha egy kislány fiús játékokkal játszik az óvodában, egy kisfiú a játékkonyhában szeret lenni, akkor senki ne közelítsen hozzájuk úgy, hogy ők esetleg nem biztosak a nemi identitásukban, ezek nem légből kapott dolgok, sajnos ezek egyre elterjedtebbek a világban, ahogy az is, hogy megszüntetik a különböző nemek számára fenntartott mosdókat, az elnevezésekből irtják már a hölgyeim, uraim kifejezéseket – jegyezte meg. Határozottan fel kell lépni az egyfajta világkép erőltetése ellen –hangsúlyozta a miniszter. Ennek kapcsán emlékeztetett a nemrégiben lezajlott szociális csúcsra, amit Portóban rendeztek meg, itt találkozott portugál kollégájával, aki megkérdezte, miért ellenzi a magyar kormány a különböző cégek igazgatótanácsaiban a női kvótát. A magyar miniszter egy kérdéssel válaszolt, ami szerint nem érthető, hogy egyrészt elvárják a női kvótát, de akkor miért akarják elmarasztalni Magyarországot, ha éppen arról beszél, vannak nők és vannak férfiak. Amikor az érdekük úgy kívánja, beszélnek a nőkről, ha meg nem, akkor nem szabad ezt tenni. A politikus úgy látja, mindez a cancel culture jegyében történik, amikor minden egyéniséget igyekeznek eltörölni. Hozzátette, ha azt tekintik toleranciának, hogy az ember nem viselhet akár keresztet a nyakában, karikagyűrűt az ujján, akkor ezt akárhogy is nézzük, ez nem tolerancia.

Novák Katalin a magyar kormány családpolitikája kapcsán azt mondta, nagyon bízik benne, hogy egy valódi demográfiai fordulat történik, ami a korábbi hagyományokhoz való visszatérést jelenti. Ez a szabadság, ahol dönthet úgy egy pár, hogy ők gyermeket, gyermekeket vállalnak, a döntésük miatt ne érje őket sem anyagi, sem erkölcsi értelemben hátrány. Szerencsére mára a nagycsaládosok megbecsülése megnőtt, anyagilag is, ami a kormányzati döntéseknek köszönhető, de erkölcsileg is megnövekedett a megbecsülésük, mert a társadalom másként gondolkodik a nagycsaládosokról. Ezzel együtt megnövekedett a családanyák megbecsülése is, akik „csak” a gyermekneveléssel, a családdal foglalkoznak, ez pedig igen fontos előrelépés. Nem csak a szakmai karrier lebeg előttük, de természetesen arra is van lehetőség, hogy egy anya ötvözze ezt a két fontos életutat. Mindezek a támogatások, a döntés szabadsága is eredményezheti azt, hogy a fiatalok egyre korábban kezdhetnek a családalapításnak, amennyiben ez így van, akkor tényleg megalapozottan lehet remélni, hogy a javuló tendenciák fennmaradnak, a növekvő gyermekvállalási kedvvel, házassággal, a csökkenő válásokkal, abortuszokkal.

Novák Katalin a Fidesz alelnökeként elmondta, az Európa Tanácsban a pártja nemrégiben csatlakozott egy jobboldali frakcióhoz, miután az EPP-ből kilépett. Azt is megjegyezte, most a hónap végétől egyébként Magyarország lesz a tanács soros elnöke. Ám ez a döntése a Fidesznek az Európai Tanácsra vonatkozik, az Európai Parlamentben jelenleg függetlenként vesznek részt a képviselőik, bár az is igaz, már szinte aznap jöttek megkeresések más pártoktól, szövetségektől, amikor bejelentették távozásukat az Európai Néppártból. Kijelentette a politikus, a Fidesz nagyon fontos alapértékeket fektetett le, igent mondanak a családra, a nemzetre, a nemzetállamokra, a zsidó-keresztény kultúrára. Ugyanakkor határozottan mondanak nemet a cenzúrára, a tömeges bevándorlásra, az antiszemitizmusra. Mindezzel egyértelművé tették azokat a kereteket, amelyek mentén elképzelik az európai együttműködést. Ennek fényében várják a partnereket, egy biztos, a Fidesz nem struktúrákban gondolkodik, azokat képviselik, akiknek ezek az elvek most hiányoznak az európai politikából.

A magyar kormány az egymásiránti tiszteletet képviseli az államközi kapcsolataiban – emelte ki Novák Katalin, sajnos az EU sokkal inkább először tesz elítélő kifejezéseket, mint tiszteletet adni. Magyarország nem a másik szennyesében akar turkálni, sokkal hasznosabb lenne, ha mindenki legelőször a saját háza körül nézne körül.