Szükség van a védettségi igazolványra   

Szükség van a védettségi igazolványra                                                                             

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, a Fidesz szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a nyitásról, a védettségi igazolványok körüli vitákról.

 

A járvány kapcsán a politikus elmondta, a határzár többek között azért is működik, hogy ne kelljen az újabb és újabb mutánsok megjelenésétől tartani. A határzár alól csak a különleges és igen szigorúszabályok betartásával lehet mentességet kapni. Hollik István megerősítette a kormányzati döntést, mely szerint az ország lesz az első, amelyik nyit, így a magyarok, ha szeretnének, akkor mehetnek külföldre,persze csak akkor, ha be vannak oltva, ha védettek. A magyar külügyminiszter a kormány felkérése alapján, most több országgal is kétoldalú megállapodásokat köt, ennek köszönhetően nem lesz akadálya a nyaralásoknak. Azoknak az országoknak, amelyekkel megállapodik Magyarország, is nagyon fontos, hogy náluk beinduljon az idegenforgalom, ezért is támogatják a magyar védettségi igazolás elfogadását. Európai, közel-keleti államokkal már sikerült megállapodni. Ami azért is fontos, mert Magyarország nem csak az uniós vakcinákra hagyatkozott az oltási programjában, ennek van jelentősége már azért is,mert egyre többen mondják, az EU a vakcinabeszerzést elrontotta, valamint egyes források szerint a beszerzések körül akár a korrupció lehetősége is felmerült. Mindezek mellett az uniós vakcinaigazolvány ügye sem tart még sehol, ezért is történt az, hogy Ausztria úgy döntött, sajátvédettségi igazolványt bocsát ki.

Többen mondják azt, hogy a védettségi igazolványokkal a kormányzat különbséget tesz az állampolgárok között, ahogy azt is megjegyzik, nem rendelkeznek az intézmények olyan jogosítványokkal, hogy ellenőrizzék az igazolványok meglétét. Hollik István szerint, minden józanul gondolkodó ember belátja, szükség van az igazolványra, mert csak akkor lehet újraindítani az életet, ha a szolgáltatások elindulnak, de ezeket csak azok vehetik igénybe, akikről bebizonyosodik, nem fertőződnek, mert ha elszabadul megint a járvány, akkor megint be kell zárni. Arról nem beszélve, a nemzeti konzultációban az emberek azt kérték, fokozott nyitás legyen – tette hozzá a szóvivő. Ám mindezekhez továbbra is az kell, hogy minden magyar ember be legyen oltva.