„Minden magyar embernek érdeke, hogy minél hamarabb megszabaduljon az ország a vírustól „

Észre kellene venni, minden magyar embernek érdeke, hogy minél hamarabb megszabaduljon az ország a vírustól                                                                                                                       

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, a Fidesz szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a legújabb nemzeti konzultációról, a vakcinákról, az ellenzék hozzáállásáról.

A miniszterelnök az Iparkamara évnyitóján beszélt, aki ismertette a járvány elleni védekezés eddigi tapasztalatait, eredményeit, a gazdaság, a munkahelyek védelméről. Mindezek mellett a kormányfő beszélt arról is, hogy a védekezés után jön a támadás, aminek eredményeként a kormány azon dolgozik, hogy Magyarország legyen a járvány utáni gazdasági időszak nyertese. A cél az, hogy Magyarország a járványt követően legalább arra a növekedései pályára térjen vissza, mint amilyenen annak előtte volt. Ennek eléréséhez a gazdaságnak ki kell lőni, a cégeknek jól kell teljesítenie, ehhez kell minden kormányzati segítséget megadni, erről szól az újraindítási akcióterv. Ennek hat plusz egy eleme van, amiből hatot már megismerhetett mindenki, a most bejelentett új az a gyorskölcsön, amit a kis- és középvállalkozások újraindítását segíti elő. Hollik István kiemelte, ez egy kamatmentes kölcsön, ráadásul ezt az első három évben törleszteni sem kell. Ez leginkább azoknak a vállalkozásoknak nyújt támogatást, amelyeket leginkább érintett a járvány, elsősorban a vendéglátósokra, rendezvényszervezőkre kell gondolni. Minderre azért volt szükség, hogy a korlátozások végétől ezek a vállalkozások minél gyorsabban meg tudjanak nyitni.

A szóvivő elmondta azt is, hogy a miniszterelnök bejelentette egy újabb nemzeti konzultáció elindítását is. A szóvivő ismertette, ez most egy online konzultáció lesz, ennek most is az lesz a célja, ami már eddig is tapasztalható volt, azaz csak akkor lehet sikeresen küzdeni a járvány ellen, ha az az együttműködésről szól. Ugyanez igaz a tervezett nyitásra is, ez azt jelenti a korlátozó intézkedések feloldásához is szükséges az emberek egyetértése, természetesen csak akkor, ha a szükséges átoltottságot eléri az ország, erről szól az online konzultáció.

Ennek kapcsán azt jegyezte meg a politikus, minden magyar embernek elemi érdeke, hogy minél hamarabb minél több vakcina álljon rendelkezésre, a kormány ezért kezdett tárgyalásokba másokkal is, így érkezett meg az belső adag orosz vakcina, a kínaiakkal is már előrehaladott tárgyalások zajlanak. Hollik István szerint érdemes lenne mindenkinek a józan eszét használni a védőoltások ügyében. Hiszen ha van olyan vakcina, amivel már több helyen oltanak, akkor nincs értelme ez ellen hergelni, ahogy ezt teszi az ellenzék, ami a képviselő szerint felelőtlenség. Véleménye szerint az ellenzéki pártok növelni akarják az emberekben az oltás kapcsán a bizalmatlanságot. Hozzátette, ezzel szemben a szakemberek is azt mondják, minden vakcina biztonságos. Hollik István kijelentette, észre kellene venni, minden magyar embernek érdeke, hogy minél hamarabb megszabaduljon az ország a vírustól. A kormány továbbra is azt állítja, bárki választhat a vakcinák közül, ha netán baja lenne az egyikkel és a védőoltások továbbra is önkéntesek.