Egy képviselőnek példát kell mutatnia a viselkedésével, munkájával

Egy képviselőnek példát kell mutatnia a viselkedésével, munkájával

Halász János, a Fidesz országgyűlési képviselője, a parlamenti frakció szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az Országgyűlés munkájáról, a képviselők magatartásáról, valamint a karácsonyi készülődésről Debrecenben.

A politikus szerint a Parlamentben kevés olyan képviselő van, de vannak ilyenek, akik nem a Háznak megfelelő módon viselkednek, leginkább az ellenzék soraiban. Tegnap például a Jobbik frakcióvezetőjének a büntetéséről szavaztak a képviselők, aki nem méltó módon viselkedett. Arra a kérdésre, hogy ennek a büntetésnek van-e visszatartó ereje, Halász János úgy felelt, bár reméli, de úgy néz ki, hogy ez nem így történik. Pedig egy képviselőnek példát kell mutatnia a viselkedésével, munkájával.

A politikus beszámolt arról, hogy az Országgyűlés mai ülésének leginkább törvények előkészítésével foglalkoznak, hogy a két hét múlva esedékes végszavazáson dönthessenek ezekről, mint például a felsőoktatási törvényről is. Ezzel kapcsolatban a Színház- és Filmművészeti Egyetemről azt mondta el, hogy a kijárási korlátozások miatt megszűntek a tiltakozások, miközben a törvényesen megválasztott kuratórium, szerencsére tette a dolgát, ebbe a politikusoknak nincs és nem is lehet beleszólása. Az egyetem vezetése teszi a dolgát, a hallgatók pedig tanulnak. Arra a kérdésre, hogy nem áldozatok-e a diákok, hiszen felfüggesztették az első félévet, Halász János úgy felelt, erről a kérdésről az egyetem vezetésének és azoknak a hallgatóknak kellene nyilatkoznia, akik nem vettek részt a tiltakozásokban.

A politikus külön is beszélt az Alaptörvény, valamint a választójogi törvény módosításáról, amikről két hét múlva döntenek. Megjegyezte, az alapelv az, hogy a kamupártokat visszaszorítsák, amelyek pont a demokráciába vetett hitet gyengíti. Ezért is emelik meg a listát állító pártoknak az egyéni jelöltek számát. Erről még a Fidesz-KDNP frakció nem tárgyalt, de a képviselő saját véleménye szerint, az előterjesztést támogatni kell.

A politikus beszámolt a koronavírus-járvány debreceni helyzetéről, megjegyezve, zajlik az élet a városban, az emberek betartják az előírásokat, mindenki arra vár, hogy karácsonyra visszatérjen az élet a normális kerékvágásába.  Idén nem lesz adventi vásár a városban, de szerencsére az adventi, karácsonyi fények már láthatóak.