2021 Január irány Tel-avivbol-Bahrein jegyek 249 dollárba kerülnek

A nemzetközi tőzsdéket felpörgette Joe Biden demokrata jelölt választási győzelme

 

valamint a Pfizer és a BioNTech mai bejelentése a COVID-19 fertőzések megelőzésére kifejlesztett oltóanyaguk 90 százalékos teljesítményével kapcsolatban.

A nemzetközi tőzsdék lendületére ráhangolódva a tel-avivi kereskedés [TASE] 3,5 százalékos emelkedéssel zárt.

A délutáni ügyletek során a londoni [FTSE100] index 5,5%-al valamint az euróövezetben Frankfurt 6,0%, Párizs 7,1%, Milánó 6,2% és Madrid 9,4%-al nőtt a kereskedés.

A Wall Streeten a Dow Jones határidős jegyzései 5,4 százalékkal emelkedtek.

A tőzsdék rendkívül pozitívan reagáltak a Pfizer és a Biontech bejelentésére – nyilatkozta Neil Wilson, a Markets.com vezető piaci elemzője a The Times of Israel hírportálnak.

A Dow most 1300 ponttal emelkedett (a hivatalos nyílt napon). Joe Biden győzelmét követő megkönnyebbülési hullám csúcsán ez [Pfizer bejelentés] egyfajta fűszeres koktélt jelentett a részvénypiacnak – tette hozzá Wilson.

Közben a New York-i nyersolaj 8,5; az északi-tengeri Brent olaj 7,8% -kal emelkedett. A dollár stabil értéket mutatott az euróhoz és a fonthoz képest, valamint több mint egy százalékkal emelkedett a jennel szemben.

Januártól járatok indulnak Bahreinbe

Az Israir légitársaság bejelentette, hogy január végétől megkezdi közvetlen járatainak indítását Bahreinbe, miután a két ország megállapodást kötött a diplomáciai kapcsolatok normalizálása érdekében.

Az izraeli média beszámolói szerint a jegyek 249 dollárba fognak kerülni, és kezdetben heti két járat lesz.

A légitársaság egy nappal azelőtt jelentette be a járatok indítását, hogy a Kneszet várhatóan ratifikálni fogja a Bahreinnel kötött normalizációs megállapodást.

Az izraeli-arab normalizációhoz igazodva az Egyesült Arab Emírségek kóser éttermi kínálata után Bahreinben, a manamai Ritz Carlton Hotel is úgy döntött,  kóser konyhát is fog üzemeltetni.

Menachem Genack rabbi, az unió [OU] vezérigazgatója szerint az Ábrahám-egyezmény olyan új célpontokat nyitott meg a régióban a kóser utazók számára, amelyek eddig nem voltak.

Globális erőforrásaink miatt csapatunk képes kezelni az igényeket a világ bármely pontján, beleértve az Öböl-országokat – tette hozzá Genack.