Az a politika vállalhatatlan, aminek nem a saját emberek megvédése a célja.

Az a politika vállalhatatlan, aminek nem a saját emberek megvédése a célja.

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a bécsi terrortámadásról és az európai válaszokról beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában.

A politikus a bécsi terrortámadásról beszélt, mint elmondta, egy borzalmas cselekmény történt az osztrák fővárosban, a határtól nem messze. sajnos az látszik, a zsidó-keresztény kultúra elleni támadások Európában egy új szintre emelkedtek, ahol szinte hetente történnek szörnyűségek. Határozottnak kell lenni, ki kell jelenteni az európai kultúra felszámolására jöttek létre hadseregek, amelyek nem láthatók.

Arra a kérdésre, hogy most lát-e esélyt egy európai összefogásra, Bajkai István úgy felelt, csak bízni lehet abban, hogy az európai vezetők felébrednek. Magyarország évek óta hangoztatja, hogy közös védelmi politikára van szükség, helyre kell hozni a Willkommenspolitik történelmi bűnét – jelentette ki a képviselő, mert szi8nte az utolsó pillanatban van a közösség, hogy megállítsa a terrort. Most egy olyan szigorú biztonságpolitikára van szükség, amelyik képes megvédeni az európai értékeket, polgárokat.

Bajkai István szerint minden rémtett ellenére a brüsszeli politika még mindig szeretné ezt a borzalmas eseménysort eltitkolni az európai emberek előtt, nem akarja megmutatni a valóságot. Az a politika vállalhatatlan, aminek nem a saját emberek megvédése a célja. Közép-Európa az a rész, amelyik még képes megőrizni a zsidó-keresztény kultúra értékeit.

Mindeközben zajlik az amerikai elnökválasztás, ami a politikus szerint rendkívül felfokozott állapotban történik. Közép-Európát tekintve Bajkai István úgy véli, a jelenlegi elnök, Trump már bebizonyította a térség iránti elkötelezettségét, ezért Magyarország számára az ő megválasztása lenne a legjobb. A vele szemben álló erők is magabiztosak és keményen szembemennek az elnök értékeivel, aki az egyik neves elődje Monroe elnök elvét követi, aki azt mondta: Amerika az amerikaiaké. Trump is azt mondja, neki az amerikai nép az első, az ott élőkért tett eddig is.

A képviselő nemrégiben vett részt egy uniós konferencián, ahol Magyarországot képviselte, megjegyezte, itt is felmerültek megalapozatlan témák, amelyek mentén Magyarországot akarják elítélni. Hozzátette, ezek is azt mutatják, Brüsszelnek nem az a fontos, hogy megvédje, megőrizze az európai értékeket, amelyekért Magyarország mindig is kiállt, hanem olybá tűnik, mintha az önfelszámoló erők lennének többségben.