Ne fenyegessenek vele, hanem cselekedjenek

Ne fenyegessenek vele, hanem cselekedjenek

Bácskai János, Ferencváros volt polgármestere, a Fidesz önkormányzati képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában a képviselőtestületi ülésekről, a jelenlegi városvezető döntéseiről beszélt.

A politikus beszámolt a ferencvárosi közgyűlés üléseiről. Mint megjegyezte, mindenek előtt ki kell jelenteni, hogy a jelenlegi polgármester, Baranyi Krisztina nem mindig viselkedik megfelelően a rangjához. Februárban például a városvezető a Fidesz frakcióvezetőjét illette nem odaillő szavakkal, miután az megkérdezte btőle, hogy mit is tett a polgármester 2014 előtt. Bácskai János szerint azt sem lehet tudni például, hogy mikor is született a polgármester asszony, akivel már korábban, az elmúlt öt évben többször is vitatkozott. Megjegyezte, bár Baranyi Krisztina korábban is többször azt nyilatkozta, feljelentéseket fog tenni a korábbi vezetés egyes döntései nyomán, a volt polgármester lelkiismerete tiszta, nyugodtan áll minden ilyen cselekedet elé, sőt, arra biztat mindenkit, amennyiben valamilyen visszaélésről tudomása van, tegye meg nyugodtan a feljelentést, de ne fenyegessenek vele, hanem cselekedjenek. Azt is megjegyezte Bácskai János, hogy sem a polgármesteri átadás-átvétel során, sem azóta nem borultak ki csontvázak a szekrényből

A politikus beszélt arról a karikatúráról, amelyet a legutóbbi testületi ülésen tett ki az asztala elé, amelyik a polgármestert ábrázolta. Mint elmondta, ez egy művészeti alkotás, aminek az ülésen való kitétele egy második lépés, egy okozat volt. A sok felháborodó az okról nem beszélt, a következetlenségekről, például arról, hogy ezen az ülésen egyrészt az egyik kerületi cégvezetőt börtönnel fenyegette meg a polgármester asszony, majd nem sokkal később már azt mondta neki, megér akár kétszáz millió forintot is, hogy eltávolítsa a helyéről. Hozzátette, egy valamit várnak el a városvezetőtől, hogy ha valóban lát visszaéléseket, akkor lépjen, tegyen feljelentést, különben meg kérjen bocsánatot azoktól, akiket megbántott. Amennyiben ez megtörténik, akkor lehet újból együtt dolgozni, hiszen a Fidesz számára ez jelenti a konstruktív ellenzékiséget. Csak figyelni kell az eddigi ülések jegyzőkönyveit a mostani ellenzék többször is szavazott együtt a polgármester asszonnyal.

A politikus szerint érdemes lenne figyelnie Baranyi Krisztinának arra, hogy a kerület gazdasági és lakásrendelete sem ment át, jelenleg úgy tűnik, a többséget adó pártok figyelmeztetést küldtek a polgármesternek, hogy akár ki is állhatnak mögüle. Az is lehet ennek az indoka, hogy a mostani városvezető nem mindenben szeretne a kerületi pártokra támaszkodni, felrúgva ezzel harmincéves hagyományokat, szokásjogot. De ugyanez történt a kerületi újság főszerkesztőjének kinevezésekor, amiről szintén egymaga döntött Baranyi Krisztina.