Az elfogadott költségvetés rendkívül stabil, a gazdaság újraépítését szolgálja

Az elfogadott költségvetés rendkívül stabil, a gazdaság újraépítését szolgálja

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az elfogadott költségvetésről, az egészségügyi dolgozók elismeréséről, de szóba került az erzsébetvárosi parkolás ügye is.

A képviselő beszámolt arról, hogy július 3-án a parlament befejezte a tavaszi ülésszakát, de elképzelhető rendkívüli ülés összehívása, amennyiben fontos döntéseket kell meghozni a nyár folyamán, így a politikusok úgy készülnek, bármikor be kell menniük dolgozni. A politikus hozzátette, ez a képviselői munkával együtt jár.

A parlament elfogadta az ország jövő évi költségvetését, az ellenzék szerint a többség egyáltalán nem vette figyelembe egyetlen módosító indítványukat. Ezzel kapcsolatban Bajkai István megjegyezte, a különböző szakbizottságok megtárgyalták ezeket a javaslatokat, amelyek egy része egyébként meghiúsította volna a kormányzat céljait, másik részük pedig megborította volna a költségvetés szerkezetét, így azokat nem lehetett elfogadni. A módosítókról el lehet mondani, azok részben szakmaiatlanok, részben pedig káros politikai célzatúak voltak. Az elfogadott költségvetés rendkívül stabil, a gazdaság újraépítését szolgálja, benne természetesen a családok, a nyugdíjasok támogatásával.

A politikus az idei Semmelweis Napon ellátogatott a Honvéd Kórház egyik telephelyére, hogy kifejezze köszönetét az orvosoknak, az egészségügyi dolgozóknak, érdemes erre a napra figyelni, mert az egészségügyben dolgozók az emberek életéért küzdenek, áldozatos munkát végeznek, akik minden egyes nap szembenéznek a koronavírussal.

A képviselő elmondta, felkérést kapott az Állatorvostudományi Egyetemet működtető alapítvány kuratóriumába, az alapítványi forma jelenti azt, hogy a jövőben a jelenleginél még magasabb szintre emelhetik az egyetemet, a kormány jelentős támogatást is ad majd ehhez.  A polgári kormányzás eddig is jelentős forrásokat biztosított a felsőoktatásnak, az alapítványi formának köszönhetően mások is beléphetnek támogatóként, ahogy az történik például az Egyesült Államokban is. Bár sokan nem tudják – tette hozzá, de ez az egyetem a világ egyik vezető intézménye, a diákok többsége külföldről jön, az itt végzettek mindenhol elmondják, hogy ez az egyetem milyen nagyszerű.

Bajkai István kifejtette a véleményét az erzsébetvárosi parkolási rendszerről, mint megjegyezte, a rendkívül nagy drágítás mindenképpen hátrányos lesz az itt élők számára. Hozzátette, az előző ciklusban meglévő parkolási díjakhoz képet közel kétszeresét kérik most el, ez egyáltalán nem szolgálja a lakosság érdekeit. Ahogy az sem hasznos, hogy a parkolási időzónát kitolták. Ám a legrosszabb az, hogy a mostani vezetés azzal a céggel kötötte meg a parkolási szerződést, amelyikkel a botrányosnak mondható Hunvald korszakban.