A személyes jelenlét sokat jelent a mindennapokban, a helyi politikában

A személyes jelenlét sokat jelent a mindennapokban, a helyi politikában

Benedek Zsolt, a Fidesz erzsébetvárosi képviselője beszélt a kerület aktuális ügyeiről a Heti Tv Pirkadat című műsorában.

Erzsébetváros új parkolási rendjéről a képviselő megjegyezte, ezt a jelenlegi többség terjesztette be, a rendeletnek többféle szempontja is van. Önmagában az nem egy rossz gondolat – tette hozzá, hogy a belváros forgalmát valamilyen módon csökkenteni kell, ám a Fidesz azzal nem tud azonosulni, hogy a kerület belső részében radikálisan megemeljék a parkolási díjakat. Egységesebben kellene kezelni ezt az egészet, mert ha a város egyik pontján megugornak a parkolási díjak, akkor az autósok az olcsóbb zónát keresik fel, akkor ott lesznek dugig a parkolóhelyek, azaz csak elodázzák a megoldást. Az is problémás, hogy ha a kerület egyes részein megemelik az árakat, akkor az magával húzza az Erzsébetváros más részein történő parkolási díjakat. Parkolóházakra van szükség, ideiglenes, éjszakai parkolási rendszer bevezetésére, ám a mostani városvezetés koncepciótlanul döntött. Összességében el lehet mondani, a kerület egyes részein drágább lesz a parkolás, mint akár a luxusszállodák parkolóiban.

A bulinegyedről is beszélt Benedek Zsolt, az önkormányzat új rendeletéről, amelyik éjféli zárórát rendelt el a kerületi vendéglátóhelyek számára. Megjegyezte, sajnálatos módon az ellenzéki képviselőket a rendelet megalkotása előtti tárgyalásokba nem vonták be.

Benedek Zsolt beszámolt arról, hogy a választókörzetében, ahol maga is lakik, folyamatosan tartja a kapcsolatot az ott élőkkel, a járvány ideje alatt is segítették őket a bevásárlásban, ügyintézésben. Hozzátette, a személyes jelenlét sokat jelent a mindennapokban, a helyi politikában. Arról is beszélt, ő maga folyamatosan igyekszik jó kapcsolatot fenntartani a képviselőtársaival, legyenek azok bármely párt tagjai.