Teendők a járvány után

Teendők a járvány után

Benedek Zsolt, a Fidesz erzsébetvárosi önkormányzati képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a kerületi feladatokról.

Hétfőtől kezdve Budapesten is meg lehet valósítani az óvatos nyitást a kijárási korlátozások után, az már látszik, hogy vidéken ez már működik, bevált. Most újra kell indítani az ország gazdaságát, a helyi gazdaságot, fel kell mérni a járvány okozta károkat, meg kell határozni az új irányokat. Így lesz ez Erzsébetvárosban is, a polgármester már jelezte a kerületi frakcióknak, hogy új költségvetésre van szükség, egyben jelezte azt is, várja a javaslatokat.

Benedek Zsolt elmondta, bár most ellenzékben politizál a testületben, de ahogy az előző ciklusban, úgy most is megtalálják a választók, folyamatosan keresik ügyes-bajos dolgaikkal, ebből a szempontból a helyzet nem változott, most is vannak feladatai, annak ellenére, hogy már nem egyéni képviselő. A Fidesz adta az elmúlt ciklusban a polgármestert, ősszel azonban vereséget szenvedtek. A politikus elmondta, ez a helyzet a főváros szinte egészében így történt, most az a dolguk, hogy ellenzékben is dolgozzanak az erzsébetvárosiak érdekében. A politikus hozzátette, ellenzékiként is harcolnia kell a tervei megvalósítása érdekében, persze az kérdés, hogy ezt sikerül-e megvalósítani, egy biztos, lépésről lépésre lehet haladni.

A korlátozások feloldásával a vendéglátó teraszok megnyílnak, biztosan hoz változásokat az elmúlt hónapok csendje után. Az újranyitási tervek esetében kérdése belső-Erzsébetváros esetében, hogy lehet-e több teraszt kihelyezni. Benedek Zsolt megjegyezte, ő maga mérsékeltebb állásponton van, azaz jobban kíván figyelni a lakók közlekedésére, érdekeire, véleménye szerint fontos lenne egyeztetni a lakóközösségekkel a nagy nyitások előtt.

Benedek Zsolt külön beszélt arról a törvényjavaslatról, amelyet Bajkai István országgyűlési képviselő, a Fidesz helyi választókerületi elnöke nyújt be az Országgyűlésnek, amely a társasházi törvény módosításáról szól. Mint elmondta, zajlottak egyeztetések a kerületben élőkkel is, mint hozzátette, azt reméli, a koronavírus-járvány elcsendesedése után sor kerülhet a törvényjavaslat benyújtására és elfogadására. Ebben egyébként szerepel az Aibnb lakások kérdése is, ami a kerületben igencsak jelen van, a képviselő szerint az is kérdéses lesz, a járvány után mely ága tér magához a turizmusnak, ahogy azt sem lehet tudni még, hogy egyáltalán mikor kerül erre sor.