A magyar kormány ezt nem fogja megengedni

A magyar kormány ezt nem fogja megengedni

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a heti Tv Pirkadat című műsorában értékelte azt a bírósági döntést, amit a magyarországi tranzitzónákkal kapcsolatban hoztak.

Az államtitkár beszámolt arról, hogy a hétvégén a röszkei határállomáson járt, mert mint hozzátette, nincs lehetőség a pihenésre, hiszen a migrációt szervező szervezetek sem pihennek. Németh Szilárd szerint ezek a szervezetek már a határkerítésnek, a tranzitzónának mentek neki, erre volt példa a nemrégiben megszületett bírósági döntés. Ezzel a politikus szerint azt akarták elérni, hogy Magyarország bontsa le a határzárat, szüntesse meg a tranzitzónákat. Pedig – emelte ki, 2015-ben a világ is megtapasztalhatta, mit jelent az, amikor nincs határ, amikor 400 ezer ember vágtatott át, akiknek csak az egyharmadát sikerült regisztrálni, a kétharmaduk enélkül vágtatott át az országon Európába.  A kormány végül a magyar emberek kérését teljesítette, amikor úgy döntött, megvédi az országot a határkerítéssel, a jogi és műszaki határzárral. Mindennek, valamint a katonák határon való megjelenése is meghozta a kívánt eredményt, immár hatodik éve, hogy Magyarországon gyakorlatilag egyetlen illegális migráns sincsen.

Az államtitkár kifejtette, az is furcsa, hogy a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben, amikor mindenki az élet újraindításával van elfoglalva, amikor a járvány okozta károk enyhítésén dolgoznak, akkor megy neki a luxemburgi bíróság Magyarországnak. Az élet újraindításával együtt a határok is megnyílnak, közben beköszöntött a jó idő is, mindezek felerősítik a migrációt, azaz Magyarország déli határaira is egyre inkább nehezedik majd a nyomás, a politikus szerint ha nem lenne határzár, nem lennéne4k tranzitzónák, akkor hogyan lehetne megakadályozni, hogy migránsok tízezrei, százezrei árasszák el az országot, akik ráadásul olyan területről jönnek, ami jelenleg a koronavírus-járvány gócpontjának tekinthető. A magyar kormány ezt nem fogja megengedni, továbbra is őrizni fogják a déli határt, továbbra is üzemelnek a tranzitzónák, továbbra is ott lesznek a rendőrök, a katonák, akik továbbra is magas szinten végzik a munkájukat.

Az államtitkár beszámolt arról is, hogy a Magyar Honvédség vasárnapig 938 idősotthonban végezte el a fertőtlenítést, ezt a munkát folytatják most is. Többek között Csepelen is befejezik az idősotthonok fertőtlenítését.

A képviselő beszélt régi tervéről, a csepeli gyártelep megújulásáról. Mint kifejtette, a járvány okozta válság idején is fontos az ilyen nagyobb volumenű ügyekkel is foglalkozni, mert munkahelyeket kell teremteni.

Németh Szilárd külön említést tett a kerületben létrejött Kozma István nevét viselő birkózóakadémiáról, amire minden szakember szerint nagy szükség van, mert ez jelenti a sportág jövőjét. Itt segítséget nyújtanak a tizenéveseknek, hogy egyszerre tudjanak tanulni és sportolni. A koronavírus-járvány vége után hivatalosan is átadásra kerül az új sportcsarnok és kezdetét veheti a munka. A tervek szerint 2022 szeptemberében indulnak el az első sportosztályok is. Mellette további fejlsztésekre is szükség van, kell majd diákszálló, kollégium, de mellette fontos lenne, hogy létrejöjjön egy honvédelmi iskola is, mindezekkel kapcsolatban már megkezdődtek az egyeztetések a csepeli önkormányzattal.

Mint a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, Németh Szilárd elmondta, jelenleg a szakágnak négy olimpiai kvótája van, de a járvány miatt elmaradtak versenyek, amiket be kell pótolni, ami azt jelenti, további helyei lehetnek a magyar birkózóknak. A politikus reméli, hogy Tokió képes lesz megszervezni jövőre az olimpiát.