Ez egy küzdelmes városrész a Fidesz-KDNP számára

Ez egy küzdelmes városrész a Fidesz-KDNP számára

Dr. Pintér Gábor, a Fidesz fővárosi képviselője, a XV. kerületi elnöke beszélt az önkormányzati választás tanulságairól, az ellenzéki létről a Heti Tv pirkadat című műsorában.

A politikus beszélt az önkormányzati választásról, ami a Fidesz számára a XV. kerületben is vereséget jelentett. Mint megjegyezte, 2019-ben lett a választókerület vezetője, amelyik az eddigi választások tapasztalatai nyomán egy hagyományosan baloldali városrész, hiszen 1990 óta csak egy cikluson át volt a kerületnek fideszes vezetése. Pintér Gábor, aki 2014-2017 között a XV. kerület alpolgármestere is volt beszélt arról is, hogy ez a városrész volt az, amelyik 2019-ben csak ősszel volt képes elfogadni a saját költségvetését, ami véleménye szerint nem az akkor a testület egyharmadát kitevő Fidesz frakció hibája volt.

A mostani önkormányzati választás után már a mostani többség kényelmesebb helyzetben van, hiszen a 21 főből 15-öt adnak, miután az összes egyéni körzetben legyőzték a Fidesz-KDNP-t. A győztes ellenzéki összefogás feladata, hogy a sokféle párt sokféle ideológiáját összefésülje, összefogja. A XV. kerületi Fidesz vezetője szerint a jövőt illetően ez a pártja számára egy küzdelmes városrész, de az is igaz, hogy a mostani vezetés nem igazán szolgálja az itt élők érdekeit, eddig semmilyen komoly fejlesztéssel nem álltak elő. De azért is tudott győzni itt az ellenzéki összefogás, mert például az önkormányzati választás nem igazán a helyiekről, az emberekről szólt, hanem egy nagypolitikai sodorvonal részévé vált.

Pintér Gábor jelenleg a Fővárosi Közgyűlés tagja, ahol a Fidesz szintén kisebbségbe szorult. Ellenzékiként az a dolguk, hogy a különböző stikliket észrevegyék, arra felhívják a figyelmet, de mellette szakmapolitikai kérdésekben is megszólalnak, itt értek el már sikereket is, ahogy az is igaz, az esetek túlnyomó többségében egyhangú döntések születtek Budapesten. Persze voltak viták, amik kellenek is, például a költségvetésnél, az atlétikai stadion építésénél, a Városligetnél, és sok más esetben.

A mostani koronavírus-járvány kapcsán a politikus elmondta, számára a sűrűbb otthoni lét okozott nehézségeket, elsősorban a gyerekek tanulásának megszervezése okán.

Mellékletek terület