Magyarország minden kisebbséggel szembeni cselekménnyel szemben nulla toleranciát hirdet

Magyarország minden kisebbséggel szembeni cselekménnyel szemben nulla toleranciát hirdet

Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője, a parlamenti imareggelik főszervezője a rendezvényről, annak üzenetéről is beszélt a heti Tv Pirkadat című műsorában.

A politikus, aki a Parlament Igazságügyi Bizottságát vezeti elmondta, ma kerül sor Handó Tünde meghallgatására, akit alkotmánybírónak jelöltek a kormánypártok.

Vejkey Imre beszámolt arról is, hogy harmadszor került megrendezésre Budapesten a Nemzetközi Imareggeli, aminek a kapcsán elhangzott, egy évben három helyszínen kerül megszervezésre, egyszer az Egyesült Államokban, egyszer Berlinben, a harmadik helyszínt megpályáztatták, végül Magyarország győzött, megelőzve a román, lengyel, angol versenytársakat, így Budapest szervezheti meg ezeket az őszi időszakban immár harmadjára.

Minden imareggelinek van egy fő mottója, ami mentén zajlanak a beszélgetések, beszédek, idén a teremtett világ védelme volt ez, ami többek között szerepel Mózes I. könyvében is. A képviselő elmondta, minden imareggelin szóba kerül az is, hogy az Ószövetség nélkül nem létezik Újszövetség sem, erre volt példa most, amikor Izrael Állam is küldött képviselőket most Budapestre.

A politikus az október 23-i szélsőjobboldali csapatok vonulása, valamint az Auróra közösségi ház megtámadása kapcsán kijelentette, a kormánynak, a politikának határozott szembenállása van az ilyen cselekményekkel szemben. Magyarország minden kisebbséggel szembeni cselekménnyel szemben nulla toleranciát hirdet. Sajnos az is igaz, sokan politikai termékként használják a keresztény szót, aki meg a vallási jelképeket mutogatja, de velük ellentétesen cselekszik, azt Isten meg fogja büntetni – tette hozzá a képviselő.

Visszatérve a Nemzetközi Imareggelire, Vejkey Imre elmondta, már msot elkezdték szervezni a jövő évi programot, amihez nagy segítséget kaptak a most visszaérkezett dicséretek tömkelege, ugyanakkor az is igaz, érkeztek nemtelen támadások, megjegyzések is, amelyek szerint az imareggeli egy szabadkőműves rendezvénysorozat.  Az imareggelin elhangzott, az Úr előtt nem az számít, kinek mekkora hatalma, mennyi pénze van, hanem az, milyen lélekkel áll az Isten előtt.