Dr. Bajkai István: az önkormányzati kampányról, a kormánypártok feladatairól.

A választópolgárok tisztában vannak azzal, hogy Terézváros és Erzsébetváros stabilitását, fejlődését a Fidesz-KDNP pártszövetség programja teremtette meg

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az önkormányzati kampányról, a kormánypártok feladatairól.

 

 

A politikus beszámolt arról, hogy teljes erőbedobással kampányol a Fidesz-KDNP pártszövetség, nagyon sok emberrel tudnak találkozni, beszélgetni, megosztani velük a programot mind Teréz-, mind pedig Erzsébetvárosban.

Ami az esélyeket illeti, Bajkai István elmondta, a választópolgárok döntenek majd októberben, amikor is eldöntik, kinek az ígéretében hisznek, kinek a teljesítményét értékelik. A Fidesz politikusai – tette hozzá, minden lejárató kampány ellenére igyekeznek megmutatni azt, hogy kik is ők, mit is akarnak, milyen munkát végeztek. Ez utóbbi kapcsán azért a választópolgárok tisztában vannak azzal a képviselő szerint, hogy Terézváros és Erzsébetváros stabilitását, fejlődését a Fidesz-KDNP pártszövetség programja teremtette meg. Mindkét önkormányzatot – jelentős kormányzati segítséggel – kiemelni abból a rendkívül súlyos pénzügyi válságból kiemelni, amibe a 2010 előtti vezetés sodorta. Innen sikerült megteremteni a stabil, békés, biztonságos kerületeket.

Annak kapcsán, hogy Erzsébetváros legutóbbi döntése szerint a Gólem Színház állandó játszóhelyet kap a kerületben, Bajkai István kiemelte, elkötelezett céljuk, hogy a városrész ne csak a bulinegyedről legyen nevezetes, hanem itt létrejöjjön egy valódi kulturális negyed.

Az egyik ellenzéki polgármesterjelölt szerint azzal voltak kénytelenek szembesülni az aláírásgyűjtés során, hogy Erzsébetvárosban vannak olyan házak, ahol már nincsenek lakók, minden lakás ki van adva. A kormánypárti politikus szerint ez egy olyan probléma, amivel szembe kell nézni, de ez nem kifejezetten erzsébetvárosi jelenség.  Ugyanakkor azt is látni kell, pont az erzsébetvárosi önkormányzat az – tette hozzá, amelyik a legnagyobb számú bérlakást kezeli, folyamatosan igyekszik ezeket az ingatlanokat bérbeadni akár szociális, akár piaci alapon.

Arra a közösségi oldalakon megjelent hírre, amely szerint a függetlenként induló, egykori szocialista polgármester újbóli indulásával ő a Fidesz trójai falova, Bajkai István határozottan kijelentette, visszautasítja ezeket a híreszteléseket, rendkívül nagy vitában voltak Hunvald Györggyel 2010 előtt, után, folyamatosan elmondják, hogy a szocialista városvezetés milyen károkat okozott Erzsébetvárosnak. A volt polgármester kapcsán azt is megjegyezte, a jogi rehabilitáció az elkülönül az erkölcstől, azaz a politikai hibák soha nem évülnek el.

Bajkai István szerepet vállal abban a parlamenti bizottságban, amely elsősorban az afrikai problémákkal foglalkozik, támogatva azt a kormányzati elképzelést, hogy a segítséget oda kell eljuttatni, ahol éppen a problémák keletkeznek. A politikus szerint az egyik legfontosabb feladatuk a szakértelem, a tudás odavitele, ebben nagyon is számítanak a magyar oktatókra.