Összegzés a kampány közben

Összegzés a kampány közben

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője, pártjának VI-VII. kerületi választókerületi szervezetének elnöke számolt be az önkormányzati kampány állásáról a Heti Tv Pirkadat című műsorában. 

A politikus beszámolt arról, hogy mind Terézvárosban, mind Erzsébetvárosban egy nap alatt sikerült összegyűjteni az önkormányzati választás jelöltjeinek a szükséges ajánlásokat, a választási bizottságok mindenkit nyilvántartásba is vettek. Hozzátette, a választópolgárok felkeresése folytatódni fog, hogy ismertessék a Fidesz-KDNP pártszövetség programját.

A politikus sokadmagával vasárnap ellátogatott a Kazinczy utcában megrendezésre került Sóletfesztiválra, megjegyezve azt is, hogy kifejezetten jó volt a rendezvényen a sok ember, a sok gyerek.

Bajkai István beszélt arról is, nagy megtiszteltetésnek vette, hogy szerepet vállalhatott Czibor Zoltánról, az Aranycsapat nagyszerű balszélsőjéről rendezett megemlékezésen. Itt szóba került a futballista itthoni teljesítménye, az olimpiai aranyérem, a világbajnoki ezüst, ahogy az is, hogy ő maga is elhagyta Magyarországot 1956-ban, majd utána a Barcelona játékosa lett. A labdarúgáás kapcsán arra a kérdésre, hogy ma hol vannak a tehetségek itthon, a politikus megjegyezte, a futballakadémiák sok fiatalt nevelnek, valamint azt is, voltak olyan eredmények, mint például a magyar válogatott szereplése az Európa-bajnokságon, ami megmozgatta az egész országot. Vannak más eredmények is klubszinten, látszik az is, hogy ma már mennyire megbecsült az országban a sport.

A képviselő a saját munkájával kapcsolatban beszélt a különböző közösségi oldalakon bemutatott tevékenységéről. Megjegyezte, ha valaki közösségi tevékenységet végez, akkor egyértelműen szeretné, ha ezt mások is látnák, sőt azt is hozzátette, mindig is igyekezett csak pozitív tartalmakat megosztani, azaz semmiféle negatív kampányt, gyűlölködést sem folytatni. Beszámolt arról is Bajkai István, hogy az elkövetkezendő időszak a kampánnyal telik el, nem csak Erzsébetvárosban, hanem az ország más településein. A politikus megerősítette korábbi véleményét, mely szerint az a demokráciát dicséri, ha egy posztra többen is jelentkeznek, az már nem a legjobb – és ilyet az ellenzéki oldalon lehet látni -, hogy egy oldalon, egy szövetségben lévők indulnak e3l egymás ellen a választáson.