Megmaradni civilnek, olyannak, aki csak és kizárólag Erzsébetvárosért dolgozik

Megmaradni civilnek, olyannak, aki csak és kizárólag Erzsébetvárosért dolgozik

Hunvald György, Erzsébetváros korábbi szocialista polgármestere, jelenleg független polgármester-jelölt a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az indulási szándékáról, terveiről.

A politikus elmondta, a választáson való indulás előtt direkt kérte ki az erkölcsi bizonyítványát, amelyben rögzítve van, hogy büntetlen előéletű és nincsen eltiltva a közügyektől, így elindul a helyhatósági választáson, ahol már az első nap sikeresen megszerezte a polgármesteri induláshoz szükséges támogatások többszörösét. Ám ezzel nem áll le a munka, sem neki, sem pedig a képviselőjelöltjeinek, hiszen folytatják az emberek megkeresését. Hozzátette, sokan elfelejtették, hogy a jelölteknek a lábukkal kell kampányolni.

Arra a kérdésre, hogy azért indul el a választáson, mert maradt benne valami tüske az elmúlt évek meghurcoltatása után Hunvald György úgy felelt, semmi ilyen nem maradt benne, már azért sem, mert például egykori pártjától, az MSZP-től egyáltalán nem csúnyán vált el, az elmúlt 26 évben rengeteg jót kapott és adott is, ám sajnos az MSZP mára elfogyott. Megjegyezte, semmilyen más szervezetben nem kíván dolgozni, meg akar maradni civilnek, olyannak, aki csak és kizárólag Erzsébetvárosért dolgozik. Programot is hirdetett, aminek kapcsán megjegyezte, konkrétumokat ígér, olyanokat, amik megvalósíthatóak. Véleménye szerint például a társasházaknak jóval nagyobb támogatást kellene adni, ehhez vissza kell állni a 2010 előtti szintre, ami a jelenlegi legalább ötszöröse. Fontosnak tartja a polgármester-jelölt a társasházak számára egy liftprogram elindítását, ez alapján már a háromemeletes épületekbe is építene liftet, természetesen az önkormányzat támogatásával. Kéttannyelvű óvodákat indítana a kerületben, szabadon választott nyelvvel, ami komoly támogatást adhat a gyerekeknek, a szülőknek.

A terveit illetően a politikus elmondta, nem csak polgármester-jelöltként, hanem egyéni képviselőjelöltként is megméretteti magát, abban egészen biztos, hogy a választókörzetében győzni fog, ahogy abban is lesz más jelöltje is a Lokálpatriótáknak, aki megnyeri a saját körzetét. Megjegyezte, sem ő, sem pedig a többi jelöltje nem fog lejárató kampányt folytatni, annak ellenére, hogy vele szemben ezt mások megteszik. Összegezve, saját magát tartja a legalkalmasabb polgármester-jelöltnek, egy operatív vezetőnek.

A meghurcoltatása, az ellene folyó eljárás alatt a családja, a gyermekei kitartottak mellette, olyannyira, hogy egyikük a Lokálpatrióták színeiben el is indul mellette a választáson.