Ószövetség nélkül nincs Újszövetség

Ószövetség nélkül nincs Újszövetség

Vejkey Imre a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az általa szervezett Nemzetközi Imareggeliről, valamint a Maccabi Európa Játékok üzenetéről.

A képviselő beszámolt arról, hogy a nyár számára eddig munkával telt el, hiszen ő a főszervezője az októberben megrendezésre kerülő Nemzetközi Imareggelinek, valamint még a parlamenti munkáját is teljesíti, hozzátette, ezt követően lehet szó majd egy kis pihenésről.

Azt már elárulta Vekjey Imre, hogy előreláthatólag 20 országból érkeznek majd az imareggelire, 200 kongresszusi, országgyűlési képviselő, szenátor érkezik majd Budapestre.

A budapesti Maccabi Európa Játékok kapcsán azt emelte ki a politikus, ez azért is fontos, mert ez több mint egy sportesemény. Az is nagyszerű, hogy Magyarországon békében, biztonságban jöhet össze sok-sok országból érkezett sportember, akik nem csak a sportrendezvényeken vannak együtt, hanem utána is, legyen szó hitről, kultúráról, barátságról. Azt is hozzátette, személyesen is büszke arra, hogy Magyarország, Budapest egy ilyen kiemelkedő rendezvényt tarthat. Az is különleges volt – fűzte hozzá, hogy a sportolók, a vezetők egyszerre mentek el a péntek esti Szombatfogadásra, hiszen nekik is fontosak a Tízparancsolatban rögzítettek. Ez egy keresztény embernek is kiemelten fontos, mert azt tudni kell, Ószövetség nélkül nincs Újszövetség – mondta el Vejkey Imre.

A KDNP politikusa pártja frakcióvezetőjének a gondolatait megerősítette a zöld gondolkodás kapcsán. Kiemelte, az Írás alapján a keresztény emberek, a kereszténydemokraták is kaptak egy felelősséget a Föld megőrzése érdekében, hogy ne éljék fel azt, hogy ez a világ a következő nemzedékek számára is lakható maradjon.