Hatalmas társadalmi támogatottság mellett készülnek a kormánypártok az őszi választásra

Hatalmas társadalmi támogatottság mellett készülnek a kormánypártok az őszi választásra

Gaal Gergely, a KDNP kommunikációs vezetője beszélt a nyárról, valamint az októberi helyhatósági választásról.A HetiTV Pirkadat reggeli politikai magazinjában

 

A politikus megerősítette a KDNP frakcióvezetőjének a gondolatait a pártjuk zöldprogramja kapcsán. Kijelentette, a természet védelme, a teremtésvédelem, az emberi jogok kérdése, a családok védelme, mindezek olyan kereszténydemokrata értékek, amelyeket az alapítása óta képvisel ez a párt. Ezt most, mint a kormányzó szövetség része, ráadásul meg is tudják tenni. A kommunikációs igazgató szerint a családvédelem erőteljesen megjelenik a kormányzati politikában, de mindezek mellett szintén nagyon fontos a teremtett világ védelme. A kereszténydemokrata felfogás szerint az embernek van egy felelőssége a teremtett világ iránt.

A kormányzat családvédelmi politikájához a CSOK program is hozzátartozik, egyesek szerint ez, valamint a most elfogadott akcióterv következtében z ingatlanok ára tovább fog emelkedni, ami viszont nem kedvez a családoknak. Gaal Gergely szerint a CSOK program eddig is nagyon sokat segített a családoknak, a remények szerint a falusi CSOK is beváltja a hozzá fűzött reményeket. Már csak azért is, mert a kormány egyik alapvető célkitűzése, hogy a kisebb településeken is ott maradjanak az emberek.

A nyári szünet kapcsán a KDNP politikusa azt mondta, nagyon szeretnék, hogy a javuló gazdasági helyzet következtében egyre több család tudjon elmenni nyaralni, ami fontos, hiszen egyre népszerűbb például a belföldi turizmus. Persze mindezek mellett vannak, akik ezt nem engedhetik meg maguknak, a KDNP azt szeretné, hogy ezeknek a családoknak a gyerekei számára is megteremtődjék a lehetőség egy nyári táborozásra.

A nyár ellenére a Fidesz-KDNP szövetség készül az őszi választásra, közel 100 ezer aktivistával, Gaal Gergely szerint nekik van egy jól bevált struktúrájuk, mindez is mutatja az eddig választási eredményeken túlmenően a hatalmas társadalmi támogatottságot. A hivatalos kampány augusztus 24-én kezdődik, hiszen október 13-ra írta ki a választást a köztársasági elnök, a kormánypártok a kampányt teljes erővel dolgozzák majd végig.

A jelöltek között sok fiatal is van, a politikus velk kapcsolatban azt emelte ki, a pártszövetségnek évek óta vannak képzései a fiatalok számára, így a legalkalmasabbak kerülnek a jelöltek közé, akik számára elengedhetetlen feltétel a helyi beágyazottság is. Gaal Gergely szerint lesznek olyan települések, ahol a Fidesz-KDNP civil jelöltek mögé áll, többek között két fővárosi kerületben is független polgármesterjelöltet támogatnak.

Az ellenzéki pártok összefogása kapcsán azt emelte ki Gaal Gergely, hogy nem lehet tudni, hogy ezt a felek mennyire tartják majd be, a kormánypártok mindenesetre nem szeretnék, ha egyes települések hadszíntérré változnának a választási kampány során, a saját jelöltjeik mindenesetre az építkezést tartják szem előtt.