A közös cél, a legjobb verseny megszervezése

A közös cél, a legjobb verseny megszervezése

Ilan Sagiv, a budapesti Maccabi Európa Játékok önkéntes csapatának a vezetője beszélt a szervezésről, a játékok eredetéről a Heti Tv Pirkadat című műsorában.

 

Ilan Sagiv elmondta, legelőször a Szohnutnál dolgozott, most már ő vezeti az önkéntesek csapatát a Maccabi Európa Játékokon, ez a munka döbbentette rá arra, hogy egy ilyen eseménynek mennyi többletet jelentenek az önkéntesek. Munkája mellett a magyarországi izraeli közösség egyik főszervezőjeként is tevékenykedik. Hozzátette, bár megfordult a fejében, hogy akár több sportágban is elinduljon a játékokon, de a mostani, de a mostani munkája annyi időt elvesz, hogy erre most nem lesz lehetősége, hiszen az a feladat, hogy az önkéntesek munkája valóban kielégítse a sportolók, a résztvevők, a vendégek igényeit, hiszen a közös cél, a legjobb verseny megszervezése.

A Maccabi Játékokról azt mondta el Ilan Sagiv, ez a klubrendszer azért jött létre, mert befogadott olyan sportolókat egykor, akik a zsidóságuk miatt más egyesületekben nem tudtak már sportolni. Ugyanakkor a zsidó közösségekben is felmerült az igény arra, hogy ne csak a zsinagógákban találkozhassanak egymással az emberek, hanem legyen egy világi fórum is, ennek okán is alakultak meg a különböző Maccabi sportegyesületek. Mindez azt is jelentette, a Maccabi egy cionista gondolat mentén jött létre.

Ilan Sagiv fontosnak tartotta elmondani, még pár napig van lehetőség jelentkezni önkéntesnek, akiknek a képzése június közepén kezdődik majd meg.