A Maccabi Európa játékok alkalmat teremthet arra is, hogy a golf népszerűbb legyen itthon

A Maccabi Európa játékok alkalmat teremthet arra is, hogy a golf népszerűbb legyen itthon

Somogyi Bence és édesapja, Somogyi György a golfról és a Maccabi Európa játékokról is beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában.

Bence már kisgyerekként megismerkedett a golfozással, hiszen édesapja ekkor vitte ki először. Számára eleinte ez egy szórakozás volt, játék, ahol a nap végén még fagylaltot is kapott. Az apa, Somogyi György a sport szeretét a saját édesapjától kapta, Somogyi Jenőtől, aki volt egy ideig az MLSZ elnöke, mellette az MTK-ban is volt sportvezető. Ő maga a golfot szerette meg, ezt űzte már fiatalon is, ezt a szeretet adta tovább a gyerekének, Bencének is.

Somogyi György úgy vélte, a közelgő Maaccabi Európa Játékok, ahol Bence a magyar csapat tagja lesz – természetesen golfban – alkalmat teremthet arra, hogy ezt a nagyszerű sportágat jobban népszerűsítse, megszerettesse. Sajnos rá is fér a népszerűsítés – emelte ki, mert a golfot a mai napig is egyfajta úri sportnak tekintik. Pedig a világ sok részén a golf beépült a gyerekek hétköznapjába, azaz tömegsporttá vált. Természetesen van a golfnak egy úgynevezett úri változata, ez a társasági golf, de ma már van egy sportrésze is, amit akár egy családi sportnak is lehet tekinteni, amire a Somogyi család is lehet példa.

Ez a sportág egyfajta életérzést is jelent, akárcsak a Maccabi Játékok is – tette hozzá Somogyi György.

Somogyi Bence elmondta, az osztálytársa, a barátja, Károly Ádám is golfozik. Szerinte ezzel a módszerrel, a barátok együtt játszásával lehet elérni azt, hogy minél több fiatal ismerhesse meg ezt a sportot. Sokan könnyűnek gondolják a játékot, de tudni kell, hogy például egy tejes szett az igen nehéz és azt cipelni is kell a pályán. A golf nem csak az ember fizikumát erősíti, hanem az agyát is, hiszen pontosan ki kell mérni fejben a távolságokat, be kell számítani a széljárást és sok minden más körülményt is. Ha az ember a játék vége felé már fejben fárad el, akkor mindig kell egy kis pluszerőt, energiát belevinni a játékba.

Somogyi Bence a Pannónia Junior Golf Akadémián játszik, ahol, mint elmondta, nagyszerű a légkör, kiváló a csapatszellem. Hetente három-négy alkalommal megy ki edzeni,

Somogyi György azt emelte még ki, hogy a golfnak az is az előnye, hogy a játék a természetben, természetes körülmények között zajlik, ez adja az egyik gyönyörűségét ennek a sportnak. A Maccabi Európa Játékon egyrészt képviselni fogja Bence a magyar csapatot, de mellett a Bét Sálom zsinagógát is, ahová rendszeresen járnak.

Somogyi Bence a saját esélyeit illetően elmondta, azon lesz, hogy a dobogó valamelyik fokára felálljon.