Vannak közös célok, amiket nem lehet egyéni ambícióknak feláldozni

Vannak közös célok, amiket nem lehet egyéni ambícióknak feláldozni

Szűcs Balázs, a Párbeszéd erzsébetvárosi képviselője, a kerület egyházügyi tanácsnoka az ellenzék helyi összefogásáról, a saját terveiről is beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában.

A képviselő elmondta, Erzsébetvárosban nagyon bölcsen döntöttek az ellenzéki pártok, amikor megállapodást kötöttek egymással, hiszen felismerték, a kerületben is változásra van szükség, amihez összefogás kell, ennek az első lépéseit megtették, de ezt még folytatják a későbbiekben. Szűcs Balázs biztos abban, hogy ennek köszönhetően ősszel egy új testülettel és polgármesterrel, városvezetőkkel találkozhatnak majd az emberek. Készült már egy kerületi közvélemény-kutatás, a beérkezett adatok a politikus szerint jók, ezek is azt mutatják, lesz változás.

Szűcs Balázs megjegyezte nagy örömmel nyújt segítséget az EP választáson Újhelyi Istvánnak és Jávor Benedeknek, ők már eddigi munkájukkal is bizonyítottak, olyan teljesítmény van mögöttük, ami minden magyar ember javára válhat. Ez nem csak személywes jó iszonyt jelent, hiszen az MSZP és a Párbeszéd együttműködése tavasszal is jó eredményeket hozott a fővárosban és a kerületben egyaránt.

A képviselő beszámolt arról, hogy az ellenzéki pártok megállapodásának értelmében a DK politikusa Niedermüller Péter a polgármester-jelölt, aki a tervek szerint az EP választás után bemutatja majd a programját és elkezdődhet az érdemi munka. A saját terveit illetően azt mondta, a választókörzetében újra elindul, szeretné folytatni a munkáját, bízva abban, hogy a választók is elismerik az eddigi teljesítményét.

Arra a felvetésre, hogy Karácsony Gergely szerint az EP választás után újra lehet nyitni a tárgyalásokat az ellenzéki megállapodásokról, Szűcs Balázs megjegyezte, igaza van a Párbeszéd társelnökének abban, hogy az emberek változást szeretnének. Ám már most is el kellett kezdeni a megbeszéléseket, a kampányokat, így tudott elkezdeni Niedermüller Péter is tevékenykedni Erzsébetvárosban. Az ellenzéki megállapodások tekintetében még a fővárosban vannak lukak, de ezeket is igyekeznek betömni a későbbiek során.

Arra a kérdésre, hogy mi történik akkor, ha mégsem teszi meg a pártja képviselőjelöltnek, Szűcs Balázs úgy nyilatkozott, saját magát egy fegyelmezett embernek tartja, aki nem szeretné a baloldal korábbi hibáit elkövetni, azaz ebben az esetben semmiképpen sem kíván függetlenként indulni. Vannak közös célok, amiket nem lehet egyéni ambícióknak feláldozni – tette hozzá.

Amennyiben megkapja a bizalmat a pártjától, a választóktól, akkor két jelentős területen tervez változásokat a képviselő. A következő ciklusban a kultúra felé nyitna jobban, mert meggyőződése szerint ez lehet Erzsébetváros egyik kitörési pontja a jövőben, ezért is kell megerősíteni a kulturális intézményeket. Mellette a civil szervezeteket is meg kell erősíteni, ahogy az egyházakat is. Mindenképen folytatná azt a munkát, amit eddig civil- és egyházügyi tanácsnokként végzett.

A bulinegyeddel, annak jövőjével kapcsolatos kérdésre a politikus úgy felelt, ez egy sokrétű probléma, ahol három lépést biztosan meg kell tenni. Szükség van egy polgárőrségre, a helyi lakók pontosan tudják a legjobban, mire van szükségük. Kellene egy részönkormányzatot kialakítani a bulinegyedben, ez sok mindenre lehet képes. Kellenek olyan testületek is, ahol a lakosok, a bulinegyed üzemeltetői és mások is szerepet vállalnak, mint például turisztikai szakemberek. Az európai példákat is áttekintve ki lehet jelenteni, a bulinegyed már nem bír el több embert, nem a turisták számát kell növelni, hanem eldönteni, milyen Erzsébetvárost szeretnének.