Ezen a választáson az ország, Európa jövője a tét

Ezen a választáson az ország, Európa jövője a tét

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az ellenzéki politikustársa elhíresült mondatairól, a kínai kapcsolatok hasznosságáról. Szóba került még a média függetlensége s természetesen az EP választások tétje is.

A politikus az ellenzéki képviselőtársának elhíresült patkányozós interjújával kapcsolatban megjegyezte, nehéz lenne minősíteni azt, amit Bangóné Borbély Ildikó tett, ha egyetlen szóval kellene jellemezni, akkor az elfogadhatatlan jelző jutott az eszébe. Hozzátette, aki ilyen kifejezéseket használ másokra, az embertársaira, az méltatlan arra, hogy politikusként dolgozzon. Véleménye szerint az lenne a legjobb, ha az ellenzéki képviselő lemondana a mandátumáról és távozna a közéletből.

Aki ilyen kifejezést használ, az nem csak a mélységesen mély kulturálatlanságáról tesz tanúbizonyságot, hanem arról is, mennyire lenézi az embertársait. Hozzátette, ha a szocialistáknak van valamilyen európai alapú identitása, erkölcsisége, akkor az a minimális, hogy felszólítják saját képviselőjüket, hogy távozzon a közéletből.

Bajkai István beszámolt arról, hogy bár a Fidesz-KDNP szövetség már r4ég leadta a szükséges mennyiségű támogatást az EP választáson való induláshoz, de azért az aláírásgyűjtésüket folytatják. Már azért is – tette hozzá, hogy megismertessék minél jobban az emberekkel a programjukat, hogy megszólítsák a polgárokat. Nem csak az utcákon gyűjtik az aláírásokat a miniszterelnök hétpontos pontja mellett, hanem a lakásaikban is felkeresik a szavazókat, kérve a támogatásukat és természetesen el is beszélgetve velük.

A politikus beszélt a miniszterelnök kínai útjáról, valamint arról, hogy a Közös út nevű programot miért tartja fontosnak Magyarország és miért vannak, akiknek ez nem tetszik. Véleménye szerint minden kritika ellenére látni kell, Európa mérvadó gazdaságai erős kapcsolatokat építenek ki Kínával, ami a gazdasági teljesítményükön meg is látszik. Ha ezek az országok jó kapcsolatot építenek ki, akkor ez Magyarországnak is egy komoly gazdasági lehetőség, amivel élni kell. Vannak politikai megjegyzések, de ezek mögött nincsen valód tartalom – jegyezte meg a képviselő. Látni kell, ma Kína a világ egyik vezető gazdasága, ahogy azt is, ma Ázsia egy olyan feltörekvő térség, amit mindenkinek figyelembe kell venni.

Bajkai István a hazai médiahelyzetet illető ellenzéki kritikákat, mely szerint a média ma a kormányzati kézben van, megalapozatlannak nevezte, véleménye szerint a számadatok bizonyítják, szó sincs kormánypárti médiafölény, az ellenzéki politikusoknak mindenütt van lehetősége szerepelni, amivel élnek is. A Heti Tv kérdésére, mely szerint veszélyezteti-e a médium objektivitását az a tény, hogy kirekesztő nézeteket valló pártokat, képviselőket nem hívnak meg, a képviselő leszögezte, azon párt, amelyik egykor antiszemita kijelentéseket tett a Parlamentben, a közéletben, annak a pártnak a szerepeltetése kétséges. Azaz, ha nem hívják meg őket, azzal csakis helyesen járnak el a Heti Tv-nél.

A májusi EP választás várható eredménye kapcsán Bajkai István elmondta, nagyon reméli, bizakodik benne, hogy a Fidesz-KDNP jól, jobban szerepel, mint legutóbb. Hozzátette, ezen a választáson az ország, Európa jövője a tét, az, hogy képes-e az ország megőrizni a függetlenségét, szabadságát, kultúráját vagy pedig a brüsszeli bevándorlást támogató erők tovább folytatják egész Európát veszélyeztető magatartásukat. A politikus bízik a választók bölcsességében, ami akár 14 mandátumot is hozhat a Fidesz-KDNP szövetségnek az Európai Parlamentben, hogy megvédhessék a honfitársaikat, Európát.