Különlegességeket kínál a Budapesti Nyári Fesztivál

Különlegességeket kínál a Budapesti Nyári Fesztivál

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) / Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Budapesti Nyári Fesztiválról.

 

Idén nyáron is különlegességeket kínál a Budapesti Nyári fesztivál a Margitszigeten és a Városmajorba, Bán Teodóra szerint mindkét helyszín európai színvonalú minőséggel és tartalommal várja a látogatókat. Mindkét helyszín programjaira hatalmas az érdeklődés külföldön és itthon is egyaránt, már azért is, mert például idén olyan nemzetközi sztárok jönnek el, mint Vittorio Grigolo, Marcelo Alvarez, José Cura. A közönség láthatja a Parasztbecsületet, a Turandot-ot, a Bajazzókat.

Bán Teodóra beszámolt arról is, hogy hosszú évek után a Margitszigetre idén nyáron az operett is visszatér, mégpedig a Csárdáskirálynővel. A rendező Vidnyánszky Attila a legeredetibb változat szövegkönyvét viszi majd színre. Az operett népszerűségét az adja, hogy ez egy életigenlő műfajnak született és ez azóta sem kopott meg – tette hozzá a fesztiváligazgató.

Az egyéb programokat illetően Bán Teodóra elmondta, a klasszikus balett is helyet kap természetesen, a Fehér hattyú és a Giselle kerül bemutatásra, Novoszibirszkből érkezik a társulat. Fellép a fesztiválon a Grúz Állami Táncegyüttes, de láthatják Hervé Koubi Barbár éjszakák előadását is.

A Városmajorban, mint egyfajta városi színházban lesznek gyermekprogramok, előadások, koncertek, de már szervezik a Zenélő Budapest programot, ahol több száz szabadtéri utcai koncertet élvezhetnek az arra járók, a város számos pontján. Minden programról bővebbet a fesztivál honlapján lehet információt szerezni.