Hatvan rakétát lőt a hámász izraeli sürün lakott területekre Netanyáhu a kora délelőtti órákban érkezik haza az érintet területeken iskolai szünett rendeltek el a helyzetre való tekintettel  az Izraeli iskolákban 

A Hamász Izraellel kötött tűzszünetet jelentett be, de felújultak a harcok

נתניהו וטראמפ, אמש בבית הלבן   (צילום: חברת החדשות)by TaboolaPromoted Links.

    A Hamász szerint a tűzszünet egyiptomi közvetítéssel jött létre, és az közép-európai idő szerint este 9-kor lépett életbe. 
    Izrael hivatalosan nem erősítette meg a tűzszünetről szóló megállapodást.
    A Hamász a megadott időpont után nem lőtt több rakétát izraeli területre, de az izraeli légierő újabb légicsapást hajtott végre az övezet déli részén található Hán-Júniszban. Az izraeli támadások folytatódása után a Hamász is újrakezdte rakétatámadásait Izrael ellen.
    A tévé értesülése szerint Izrael tovább folytatta a válaszcsapásokat, a haditengerészet egysége a tenger felől Gáza városát lőtte. A Hamász még a rövid és felemás tűzszünet alatt bejelentette, hogy már kedd este újrakezdi a határkerítésnél az éjszakai tüntetéseket, amellyel néhány napja lehetetlenné teszik az övezet szomszédságában élő izraeliek éjszakai pihenését.
    A határ melletti izraeli települések lakói elégedetlenek az egyre gyakrabban ismétlődő, de egyre rövidebb ideig tartó rakétacsaták miatt, valamint a korábban péntekenként, de újabban naponta visszatérő tömeges határmenti zavargások, és az Izraelbe irányított léggömbös robbanószerkezetek miatt. Olyan megoldást szeretnének, amely hosszú távra biztosítja nyugalmukat.
    Az izraeli szakértők szerint a Hamász 2014-es Erős Szikla hadművelet után három és fél éven át nem lőtte Izraelt, azonban később a hadműveletben kialakult elrettentő hatás megszűnt, s egy évvel ezelőtt újrakezdődött az ellenségeskedés a Hamász rendszeressé vált határ menti tüntetéseivel.