Ezt semmilyen pártpolitika, párthűség, pártfegyelem nem írhatja felül

Ezt semmilyen pártpolitika, párthűség, pártfegyelem nem írhatja felül

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Magyar Honvédség tűzszerészeinek a munkájáról, de szóba került még a májusi EP választás, az Európai Néppárt döntése is.

Az államtitkár beszámolt a Magyar honvédség tűzszerészeinek a munkájáról, akik két hatalmas világháborús bombát emeltek ki a Dunából, majd hatástalanították is azokat. Emlékeztetett arra, hogy a háború alatt a Weiss Manfréd Műveket és a csepeli Szabadkikötőt több bombatámadás is érte az amerikaiaktól, két egytonnás rombolóbomba került a Dunába, ezeket még tavaly októberben fedezték fel, amikor nagyon alacsony volt a folyó vízállása. Ekkor kezdődött egy nagy tervezési, szervezési munka, a bombákat csak hajóval lehetett megközelíteni, ehhez meg egy viszonylagos magasabb vízállás volt szükséges. A hétvégén sikerült több szerv közös munkájával kiemelni a bombákat, am politikus hozzáfűzte, több mint 850 ember vett részt a munkálatokban. Közel 3500 embert kellet kitelepíteni, minden, így ez is sikerült, a munkában a honvédségen kívül a rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentők, a helyi kormányhivatal, az önkormányzat, a polgárőrség szakemberei is közreműködtek.

Arra a kérdésre, hogy hány bomba lehet még a Dunában, Németh Szilárd azt felelte, ezt nem lehet megmondani, ez a két bomba is teljesen véletlenszerűen bukkant elő, azt azonban elmondta, csak tavaly kétezer alkalommal szálltak ki a honvédségi tűzszerészek az országon belül és 36 ezer lőszert, bombát hatástalanítottak, ami hatalmas szám. A megtalált és hatástalanított lőszereknek több mint a 90 százaléka volt világháborús.

A Fidesz alelnökeként értékelte a politikus a miniszterelnök szavait, aki arról beszélt, hogy a magyarok mutassák meg május 26-án az EP választáson, hogy mennyire is fontos az ország polgárainak az Európai Unió. Hozzátette, március 15-én Székelyudvarhelyen is arról beszélt, hogy a mostani időszak is olyan, mint az 1848-49-es tavaszi hadjárat, most is egy birodalom ellen kell küzdeni a függetlenség megőrzéséért. Lehet azt is mondani – tette hozzá, hogy ez egy hadművelet, amiben mindenkinek részt kell venni, aki azt szeretné, hogy a függetlenségét, a határait megőrizhesse Magyarország. Aki szereti a hazáját, az elmegy május 26-án választani és a hazája mellett szavaz – fűzte hozzá a politikus.

A Fidesz és az Európai Néppárt közötti megállapodást illetően Németh Szilárd megjegyezte, a magyar párt egy tapodtat sem lépett el onnan, amit már évek óta képvisel, a Fidesz volt az egyetlen párt, amelyik meghallgatta az emberek véleményét, míg mások, legyenek bármilyen pozícióban, egyszerűen képtelenek az emberek érdekeit képviselni.  Nyolc Nemzeti konzultációt szerveztek, ebből három a bevándorlással volt kapcsolatos, volt népszavazás, sőt az országgyűlési választásnak is ez volt a tétje, sőt most is ez a tét május 26-án. A zsidó-keresztény kultúra védelméből, a határok védelméből, abból, hogy mindenkit ne enged be Magyarország, a Fidesz nem tud és nem is akar engedni. Ezt semmilyen pártpolitika, párthűség, pártfegyelem nem írhatja felül, első az ország érdekes és itt annak kell történnie, amit a magyar emberek akarnak.

Orbán Viktor Budapesten egy migrációs konferencián azt nyilatkozta, hogy Magyarország már nagyon várja, hogy egy nagy uniós tagország is azt képviselje, amit a magyar kormány. Arra a kérdésre, hogy például Olaszországban van-e esély egy ilyen fordulatra, Németh Szilárd kifejtette, az elmúlt másfél év olasz bevándorláspolitikája is ezt mutatja. Magyarország már bebizonyította, a szárazföldön megállítható a migráció, Olaszország pedig megmutatta, a tengeren is megtehető ugyanez. Látszik az is – tette hozzá, vannak bevándorlást, a bevándorlókat támogató kormányok, amelyek azt gondolják, ezzel jót tesznek, pedig bebizonyosodott, ez nem így van. Az országok szuverenitását nem lehet egy birodalmi központra hagyni.

A még regnáló német kancellár is kétféle módon beszél, egyrészt azt hangoztatja, hogy a segítséget oda kell vinni, ahol a baj keletkezett, de azt közben elmond minden rosszat azokról is, akik elutasítják a bevándorlást. A politikus hozzátette, még mindig üzemel a Willkommneskultur, hiszen tavaly is közel 180 ezren kívántak bevándorolni Németországba. Németh Szilárd szerint annyit kellett volna tenni az ország vezetésének, hogy a németeket is meg kellett volna hallgatni, szerinte, ha őszintén elmondhatnák a véleményüket, akkor az ország vezetői megdöbbennének ezen, ám ezt nem tették eddig meg. De ha ezt sem teszik meg, akkor legalább arra rájöhetne a német vezetés, hogy ennek a történetnek egyáltalán nincs nyertese.

A hétvégén a volt uniós biztos, külügyminiszter, Kovács László véleményezte a Fidesz felfüggesztését az EPP-ben, véleménye szerint nem az a Fidesz lépett be a Néppártba, mint amelyiket most felfüggesztettek. Németh Szilárd szerint nem a szocialistáknak kellene megmondania, hogy mi történjék az Európai Néppártban, bár most ez történt, mert mint hozzátette, a 13 kis bevándorláspárti párt tartja fogva a teljes Néppártot. Ők azok, akik a szocialistáknak, a liberálisoknak akarnak megfelelni, ezt a Fidesz nem akarja, ha az EPP őket akarja, akkor a magyar kormánypárt nem lesz ennek a pártcsaládnak a tagja. A Fidesz csak a magyar emberek érdeke mentén politizál, a magyar emberek elmondták a véleményüket a parlamenti választáson a kétharmaddal, az ország szuverenitásának megőrzéséért.