Fidesznek a Néppártban van a helye, de csak addig, amíg az elveiket fenn is tudják tartani

Fidesznek a Néppártban van a helye, de csak addig, amíg az elveiket fenn is tudják tartani

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a székelyföldi március 15-i megemlékezésről, az EP választás tétjéről, de szóba került még az Európai Néppárt ülése, ahol a Fidesz lesz a fő téma.

A politikus beszámolt arról, hogy Székelyudvarhelyen ünnepelte március 15-ét, ahol több ezer ember jelent meg, hogy egy igazi magyar ünnepet tartsanak, a rendezvényen a település környékéről, Magyarországról, Székelyudvarhely testvérvárosaiból, de még Felvidékről is érkeztek emberek. Azt is kiemelte Németh Szilárd, hogy az eseményen például több kórus is összeállt, de ugyanígy tettek az erdélyi magyar pártok is, hogy közösen ünnepeljenek. Mellettük még az erdélyi, székelyföldi egyházak is közösen emlékeztek, a római katolikusok, reformátusok, unitáriusok, akik mind megáldották a tömeget. Az is különleges volt, hogy a megjelentek mindegyike hitet tett Székelyföld területi autonómiája mellett, hozzátéve azt is, megértették az emberekkel, hogy május 26-án az EP választáson székelyföld lakosainak is el kell menni szavazni, mert egy nagyon erős magyar képviseletre van szükség Brüsszelben, nem csak Európa és Magyarország megvédése, hanem a székelyföldi autonómia megvalósítása érdekében is.

Németh Szilárd, mint a megemlékezés főszónoka, beszédét felidézve elmondta, az üzenet az volt, a magyaroknak össze kell kapaszkodni határon innen és túl, beszélt még arról is az államtitkár, hogy a magyarok veszélyben vannak, mivel jelenleg egy Brüsszelből irányított birodalom kiépítése zajlik. Létkérdés, hogy mi és ki tudja garantálni Magyarország és Európa biztonságát, az európai nemzetek függetlenségét. Ez volt a kérdés a politikus szerint 1848-49-ben, amikor nem csak a Habsburg birodalom akaratát akarták a magyarokra rákényszeríteni hanem az akkori európai Szent Szövetség akaratát is, ami ellen fellázadtak az olaszok, az osztrákok, a németek, a franciák, hiszen senki nem akart egy birodalom alatt szenvedni, mindenki a saját országában akart, a saját elképzelései szerint, a saját nyelvét beszélve akart élni.

Március 20-án ülésezik az Európai Néppárt (EPP), ahol a Fideszről is tárgyalnak. Németh Szilárd ezzel kapcsolatban megjegyezte, továbbra is azt gondolja, a Fidesznek a Néppártban van a helye, de csak addig, amíg az elveiket fenn is tudják tartani. Ezek közül a legfontosabb, hogy a magyarok nem kérnek a bevándorlásból, ezt megerősítették az emberek a Nemzeti Konzultációkon, valamint a népszavazás, az országgyűlési választás során. Az EPP szeretné megtartani az Európai Bizottság elnöki posztját, jelenleg egy komoly politikai meccs is zajlik, de mint azt a képviselő hozzátette, a Fideszt nem köti a pártfegyelem, hanem elsősorban a magyar emberek akarata. Jelenleg mindenki, így a Weber úr is taktikázik, sokak szerint csak a néppárti szavazatokkal nem lehet nyerni, a Fidesz ellenben úgy véli, ez egy másodlagos kérdés, a legfontosabb a bevándorlás elleni fellépés, mert – mint megjegyezte a politikus, ez az emberek, a magyarok és egyben Európa érdeke is. Ha az EPP-ben is megerősödne a bevándorlásellenesség, akkor azzal még több szavazatot lehetne nyerni – mondta el Németh Szilárd. Ha május 26-án a magyarok, az európaiak úgy döntenek, nem kérnek a bevándorlásból, az megerősíti azokat az erőket, akik nem egy Európai Egyesült Államokban, egy birodalomban gondolkodnak, hanem a szabad nemzetek erős Európájában. A politikus hozzátette, amennyiben az EPP a kizárás, a felfüggesztés mellett dönt, akkor bizony a Néppárton kívül is van élet.

Arra a kérdésre, hogy ezzel sérülhetnek-e Magyarország érdekei, a képviselő elmondta, az ország ügyeit nem lehet pártügyekhez csatolni, az ország szuverenitása, biztonsága az mindenek felett áll – tette hozzá.

Jelenleg a kormány a családvédelmi akciótervét hirdeti, Németh Szilárd szerint a kormány azon dolgozik, hogy a demográfiai helyzet javuljon, az eddigi lépések is már mutatnak eredményeket, ám ez még kevés, ezért fogott bele a kormányzat a mostani tervébe, amit a miniszterelnök hirdetett meg. Az első elemekről rövidesen dönt az Országgyűlés, a lakástámogatási rendszer átalakításáról, a CSOK rendszer kibővítéséről.

Lesz mindenhol elegendő bölcsőde, lakások, így többek között Csepelen is. Ebben a kerületben még Németh Szilárd polgármestersége alatt döntöttek arról, hogy minden költségvetéssel kapcsolatos rendeletnek kell tartalmaznia egy jövő záradékát. A helyi tervekről azt is elmondta a politikus, hogy felére csökkentették a földutakat, három év múlva teljesen eltűnnek ezek a városrészben.