Magyarország még időben felébredt

Magyarország még időben felébredt

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt aktuális európai, hazai ügyekről, a Magyar Honvédség szerepéről.

A politikus kommentálta a franciaországi eseményeket, megjegyezve, hogy lassan tizenkettedik hete tartanak a zavargások, amelyek már erőszakba is torkolltak, véleménye szerint az egész eseménysorozatnak az lehetett a gerjesztője, hogy az úgynevezett sárgamellényesek párttá alakultak, hogy elinduljanak a mostani EP választáson, úgy látszik, mindenki érzi ennek a választásnak a tétjét. Hozzátette a képviselő, őt magát mind a tüntetők erőszakossága, mind pedig a rendőri brutalitás nagyon lehangolta, az egész abszurditását az adja, hogy már azok is tüntetnek, akiknek elegük van a tüntetésekből, tulajdonképpen nagyon nehéz eldönteni, hogy éppen mi zajlik Párizsban. A friss felmérések szerint a sárgamellényesek annyira megerősödtek, hogy lenne képviselőjük az Európai Parlamentben. Arra a kérdésre, hogy ha ez sikerül nekik, akkor melyik oldalt erősítenék, a bevándorlást támogatókat, illetve az ellenzőket, Németh Szilárd elmondta, Macron elnök részint nekik köszönheti a hatalmát, de most már ellene mennek. Mint elmondta, akkor nőnek ki ezek a vadhajtások, amikor egy ország képtelen megfelelni az európai politikának, kultúrának, amikor semmi sem az, amilyennek látszik, amikor a kereszténydemokraták nem tudnak kereszténydemokratának kormányozni, mert mindenáron a liberálisoknak, Brüsszelnek akarnak megfelelni. Véleménye szerint ez utóbbi meg úgy használja a nemzetállamokat, hogy gyakorlatilag semmibe veszi őket, ez a Soros terv egyik része.

A hazai politikai ügyek kapcsán a Fidesz alelnöke az ellenzékről megjegyezte, hol dicsérgetik a pártok egymást, beleértve mindegyiket, hol pedig egymásnak esnek. Az előbbi franciaországi példát megismételte, itthon is az van, hogy semmi sem az, mint aminek látszik. Furcsállotta azt is, hogy jelenleg az látszik, hogy a Jobbik megléte a baloldali politikusoknak az érdeke. Ezt már a tavalyi választásoknál is lehetett tapasztalni, amikor vagy együtt indultak, vagy nem, de toltak maguk előtt valakit, példaként megemlítette Hódmezővásárhelyt. Az ellenzékről kijelentette, alkalmatlanok arra, hogy az országot vezessék, egyértelműen idegen érdekeket szolgálnak. Ezt a bevándorlással kapcsolatos, az európai, a magyar jövőről kifejtett véleményükből lehet látni – tette hozzá. Megjegyezte azt is a politikus, hogy a Jobbik átalakulása sem sikerült, ott azért még a régi szelek fújnak. Külön érdekesség az is, hogy mit gondolnak a Jobbikról azok, akik folyamatosan antiszemitizmustól rettegnek itthon, akik azt mondják, Magyarországon nincs demokrácia, akik éppen együttműködnek velük. A kormánypárti képviselőknek nincs más lehetőségük, tudomásul veszik az emberek döntését, amellyel ez a párt is képviselőket küldött a Parlamentbe. Ám a jelenlegi ellenzék pedig együttműködik a Jobbikkal, sőt már arról is beszélnek egyesek, hogy közös listán kéne indulnia az ellenzéknek az EP választáson. Arra a felvetésre, hogy ez a választóknak okozhat problémát, Németh Szilárd megjegyezte, az ellenzéki pártokat sosem érdekelte a választók akarata, példaként hozva fel a Nemzeti Konzultációkat elítélő véleményüket, véleménye szerint csupán a pénz és a hatalom érdekli őket.

A felmérések szerint a Földközi-tenger térségében több mint ötven százalékkal növekedett a migrációs nyomás a tavalyi évhez képest, ehhez azt tette hozzá a képviselő, hogy amikor a magyar határon járt, akkor egyetlen nőt, gyermeket sem látott, hanem helyettük fiatalemberek érkeztek. Véleménye szerint ezeket a migránsokat szervezetten küldik Európába, akiket Soros György szervez. Bármit lehet mondani, de azt tudni kell, az illegális migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár – mondta el Németh Szilárd. Hozzátette, Magyarország – szemben több európai országgal – abban a szerencsés helyzetben van, hogy még időben felébredt és lépett, meghozva azokat az intézkedéseket, törvényeket, amelyekkel képes megvédeni a határait. Azokba az európai országokban, ahol ezt évtizedek óta nem tették meg, azt sem tudják, hogy mit kezdjenek azokkal, akik már régóta ott élnek, egy külön világot építve maguknak. Egyszerűen ne3m sikerült az integráció, amiről már évek óta beszélnek – fejtette ki. Német gazdasági szakemberek szerint a hozzájuk most beérkezetteknek az egy százaléka használható. Európában ráadásul a kilencvenkilenc százalékra pedig kitalálták a kötelező kvótát. Mindezek mellett pedig folyamatosan érkeznek a migránsok Európába, mert a politikus szerint olyan döntéseket hoznak Brüsszelben Soros György megrendelésére, hogy ezt támogassák, folyamatosan azt mondják, a bevándorlás jó, azt nem megállítani akarják, hanem a migránsokat beutaztatni az Unióba. Erről szól a migráns útlevél, a migrációs ügynökség, amelyik a nemzetállamoktól elvenné a határok őrizetét. Mindenkit fogadnak, nem lehet tudni a visszaküldésekről, annak a statisztikájáról. Hozzátette, a jelenlegi vita, ami az EU és Törökország között van, is arra figyelmeztet, hogy Európa és a magyar határok védelme a legfontosabb. A határvédelem az nemzeti hatáskörben van, a Frontex, mint európai szervezet, leginkább a brüsszeli utasításoknak kíván megfelelni. Németh Szilárd szerint a legnagyobb probléma pont Brüsszelben van, ez azt jelenti, ahhoz, hogy változás történjen, hogy a bevándorlást elutasítók legyenek többségben, ahhoz elengedhetetlenül fontos a májusi EP választás végeredménye, a jelenlegi – lejárt – csapatot pedig el kell küldeni.

Németh Szilárd a hétvégén Balassagyarmaton járt, ahol megemlékeztek arról, hogy az ott élők úgy döntöttek, Magyarországot választják, ezért is kapta meg a település a Civitas Fortissima elismerést is. Száz évvel ezelőtt a hazai zűrzavaros állapotoknak is köszönhetően az akkori csehszlovák hadsereg bevonult Balassagyarmatra, ennek állt ellen az akkori város polgársága. Az államtitkárt szerint ez példát mutat mára is, a haza védelme mindenkinek a feladata és ha az emberek kellően bátrak, akkor ez sikeres lehet.

Ami a honvédelmet illeti, Németh Szilárd elmondta, ma már 8200-an vannak az önkéntes tartalékosok Magyarországon, 2010-ben a kormányváltáskor még csak 17-en voltak. Azok a fiatalok, akik a katonai pályát választják maguknak, mehetnek tanulni a debreceni katonai középiskolába, a következő iskola Hódmezővásárhelyen épül majd fel, de több más város is bejelentkezett már hasonló oktatási intézmény átadására, így például Balassagyarmat is. Tudni kell, katonának lenni egy életpálya, hiszen azok a körülmények, amelyeket a honvédeknek biztosítanak, azok a jogszabályok, amelyek a honvédségi polgári alkalmazottakra hoztak, azt mutatják, itt valóban egy valós életpályát lehet teljesíteni.

A Magyar Honvédségnek új és minőségi fegyverekre van szüksége, ezek közül a legújabb beszerzés a legmodernebb harckocsik, önjáró tüzérségi lövegek érkezése, amelyek Németországból érkeznek. A Magyar Honvédség fejlődik, de mellette Magyarország a NATO tagja, ezt egy népszavazás döntöttel el, egy olyan szervezeté, ami egy Európa és a világ védelmére is megfelelő központ. Ugyanakkor a NATO a nemzeti hadseregekből áll, valamint azt is tudni kell – tette hozzá az államtitkár, hogy az ország békéjéért, szuverenitásért, a családok biztonságáért elsősorban a magyarok felelősek, ehhez pedig nagy szükség van egy jó honvédségre. Olyanra, ami kellő létszámmal bír, ahol a honvédeknek van megfelelő tartása, felkészítése, akik képesek az esküjüket teljesíteni. Szükség van megfelelő felszereltségre, legyen szó öltözékről, fegyverekről, laktanyákról. A honvédség fejlesztése a Zrínyi 2026 Programnak megfelelően történik, amiben szerepel az is, hogy Magyarország 2024-re a GDP 2 százalékát fordítja honvédelmi kiadásokra.

A Magyar Honvédség ahogy eddig is, úgy a jövőben is azonnal megmozdul, ha valamilyen természeti katasztrófa következik be, így volt ez 2010-ben a vörösiszap katasztrófánál, valamint a 2013-as nagy árvíznél is. Az államtitkár hozzátette, a honvédség minden helyzetben áll a magyar emberek rendelkezésére, ez is hozzátartozik a biztonság megőrzéséhez, megvédéséhez, hiszen a katonákra mindig, így békeidőben is lehet számítani.

Minden fejlesztés azért van – mondta el Németh Szilárd, hogy Magyarország teljesítse a NATO felé tett kötelezettségét, de a cél sokkal inkább a magyar emberek biztonsága, az ország szuverenitásának a védelme. Már azért is, mert nem a NATO-nak kell megvédenie az országot.

Mint egykori polgármester, a politikus szerint a jelenlegi ellenzéki előválasztások levitézlett emberek küzdenek meg egymással.