Most minden megmozdulás a bevándorlásról és annak elutasításáról szól

Most minden megmozdulás a bevándorlásról és annak elutasításáról szól

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Magyar Honvédség fejlesztéséről, de szóba kerültek a demokratikus jogok ügye is, és mellette a biztonság kérdése és a hétvégi megmozdulások.

A politikus megemlítette, Magyarországnak egykor volt egy nagyon jó hadiipara, amelyik jó termékeket állított elő, még akár 50-60 évvel ezelőtt is, ám sajnálatos módon 2010-re szinte teljesen nullára írták ezt a fontos iparágat és a Magyar honvédséget is. Kiürültek, bezárultak laktanyák, szélnek eresztettek sok katonát, komoly képességek vesztek el. Az is igaz, hogy a hadseregnek a lefelé szálló időszaka is már jóval korábban kezdődött – tette hozzá az államtitkár, mert a magyar haderő a Varsói Szerződésen belül nem volt nemzeti hadsereg. Véleménye szerint ez a leépülés, legyalázás tetőződött be 2002-2010 között, az új kormánynak gyakorlatilag a nulláról kellett elindulnia. Példaként hozta fel Németh Szilárd, hogy 2010-ben összesen 17 önkéntes tartalékos katonája volt az országnak. Mára ez a szám már eléri a nyolcezret.

Pont azért készület el a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program, hogy létrejöjjön egy ütőképes magyar hadsereg, a honvédség, a minisztérium vezetése pedig mindent ennek vet alá. Ez jelenti a toborzást, hogy megfelelő képességű, jól képzett, nagy tudással rendelkező, jó szellemiségű katonák legyenek. Fontos az is, hogy a katonáknak jó egyéni fegyverzete legyen. Mellette nézzenek is ki úgy, mint akik képesek megjeleníteni az országot,a  Magyar Honvédséget, hiszen a katonák nagyon sok misszióban vállalnak szerepet.

A katonai képzést illetően a politikus külön kiemelte, nagyon fontos, hogy legyenek valóban jól képzett katonák, ehhez egy hosszú távú folyamat vezet, ennek egyik állomása, hogy visszaállították a középfokú katonai iskolai és kollégiumi rendszert. Jelenleg egy ilyen iskola van az országban, de már épül a következő is, a tervek szerint a 2020-2021 tanévben már el is indul. Mellette több iskolában elindult a honvédelmi alapismeretek oktatása, ami egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ezen kívül működik még az altiszti akadémia, valamint a tisztképzés a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. A felsoroltakon túlmenően jelentős ösztöndíj-programokat működtetnek a különböző egyetemeken, ezekkel élnek is a hallgatók, így vállalva a haza fegyveres szolgálatát.

Ma már elmondható, hogy a hívő katonák is megtalálják a helyüket, az államtitkár szerint nem volt egyszerű ezt a rendszert beindítani, de ma már elmondható, a tábori lelkészi rendszer nagyon jól működik. Végre megértette mindenki, a katonák lelkével, szellemiségével érdemes foglalkozni a tábori lelkészi szolgálatban is, ők csak erősítik a Magyar Honvédséget.

A múlt heti parlamenti eseményekről a képviselő megjegyezte, a demokrácia szabályai szerint van joga a megválasztott politikusoknak élni a lehetőségeikkel, vannak erre meghatározott eszközök is, ám a szerdai események – véleménye szerint ezen jelentősen túlléptek. Németh Szilárd hozzáfűzte, az ellenzéki műsor azért megy, legyen szó a parlamenti jelenetekről, a tüntetésekről, mert mindeközben például egy időközi önkormányzati választáson a Fidesz jelöltje toronymagasan nyert. Szerinte minden, amit a tiltakozók állítanak, most a Munka Törvénykönyvével kapcsolatban egész egyszerűen hazugság. Arról nem beszélve, hogy ebben a teljes ellenzék felvonul, amit nem is lehet kifogásolni, sokkal inkább azt, ami a tiltakozásokon zajlik, amikor megpróbálnak nekimenni a rendőröknek, amikor megpróbálják felgyújtani az Ország Karácsonyfáját, összetörik a szegény gyerekek számára összegyűjtött szánkókat. Mindezek mellett a rendőrség maximálisan biztosítja mindenkinek a szólás szabadságát, a tüntetéshez való jogot.

A politikus szerint Magyarország többször is beszélt már a kettős mércéről, elsősorban az EU részéről, miközben Brüsszelben a migrációs csomag ellen demonstrálókat vert szét a rendőrség. Németh Szilárd szerint most minden megmozdulás a bevándorlásról és annak elutasításáról szól, pontosabban a jövő év májusi EP választásokról.

Az államtitkár a múlt héten egy karácsonyi vásáron tartott sajtótájékoztatója kapcsán erősítette meg, a Nemzetbiztonsági Kabinet döntése alapján arról döntöttek, a biztonsági jelenléte meg kell erősíteni ezeken a rendezvényeken, amiben a rendőröknek, a terrorelhárítóknak és a katonáknak is szerepük van, a vásáron megforduló emberek biztonságban vannak , ahogy -. tette hozzá Németh Szilárd, azok is, akik a tüntetésekre mennek el, de tudni kell, azoknak az embereknek óriási a felelőssége, akik kiviszik az embereket az utcára. Nem csak kivinni kell tudni az embereket, de biztosítani kell őket és gondoskodni kell arról is, hogy haza is juthassanak.