A biztonságra mindig nagy hangsúlyt fektetett a kormány

A biztonságra mindig nagy hangsúlyt fektetett a kormány

Gaál Gergely, a KDNP kommunikációs igazgatója a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a legújabb Nemzeti Konzultációról, valamint arról is, hogy a hajléktalan ember is ember.

 

A politikus, aki korábban kétszer is volt pártja országgyűlési képviselője, november 1-től dolgozik, mint a KDNP kommunikációs igazgatója. Mint elmondta, most indult el nyolcadik alkalommal a Nemzeti Konzultáció, ezúttal ennek középpontjában a családok állnak. A kiküldött kérdőívek tíz kérdést tartalmaznak, ezek minden háztartásba eljutnak a következő hónapokban.

Gaál Gergely elmondta, a mostani konzultációnak az a célja, hogy a kormányzat eddigi is megtett erőfeszítéseit, melyeket a magyar családok érdekében fejtett ki, megerősítse egy olyan felhatalmazással, amelyet a válaszok alapján lehet megkapni.

Az valóban igaz, hogy Magyarországon, ahogy egész Európában is, van egy demográfiai probléma, ám ennek megoldása a magyar kormány szerint elsősorban családon belül dől el. Van feladata a politikának is, ez pedig nem más, mint a családok támogatása, helyzetbe hozása. Mindezek mellett különösen nagy hangsúlyt kap a biztonság is, erre a Fidesz-KDNP kormányzat mindig is kiemelten figyelt, legyen szó az ország biztonságáról, de a családok biztonságáról, anyagi értelemben is.

Kérdésre válaszolva a politikus elmondta, a bölcsődék, óvodák építése, a gyeses anyukáknak távmunkában való foglalkoztatása, a munkába való visszatérése szintén kiemelt célja a kormánynak, erre irányuló kérdéseket tartalmaz a mostani Nemzeti Konzultáció is. Amennyiben olyan válaszok érkeznek, amelyek arra biztatnak, hogy többet tegyen még a kormány, akkor természetesen további lépések is várhatóak még a jövőben. Megjegyezte azt is, személy szerint elképzelhetőnek tartja azt a szituációt, hogy az újszülöttel, a kisgyernekkel az édesapa marad otthon, ahogy azt külön fontosnak tartotta kiemelni, hogy a az anyák munkába való visszatérése fontos, már a női önbecsülés okán.

Gaál Gergely beszélt a CSOK programról, mint megjegyezte, ilyen lehetősége korábban nem volt a családoknak, előtte elképzelhetetlen volt, hogy ilyen jelentős támogatást kapjanak a családok. A kormány gondol azokra is, akik nagyon szeretnének akár három gyermeket is, de nincsenek meg az alapvető anyagi feltételeik ehhez, sőt talán a CSOK is bővülni fog a jövőben.

A téli ünnepek közeledtével az emberek egyre nagyobb figyelmet fordítanak a rászorulók megsegítésére, a KDNP is minden évben szervez jótékonysági rendezvényeket. A hajléktalanok kapcsán elhangzott, a Kereszténydemokrata Szövetség a múlt héten rendezett egy konferenciát erről a témáról. Itt elhangzott, a hajléktalanok ügyét több szempontból is meg lehet közelíteni, egyrészt kormányzati szempontból ez egy rendészeti kérdés, mellette azonban rengeteg emberi, szociális vonatkozása is van, azt kell figyelembe venni, hogy a hajléktalan ember is ember. Azok, akik emberhez méltatlan körülmények között élnek, nekik kell emberi körülményeket biztosítani. Ahhoz, hogy ezek az emberek megtalálják önmagukat, vissza tudjanak térni a mindennapokba, a munkába, nincs egyfajta megoldás, hiszen minden embernek más története van. A helyzetük megoldása nagyon sok türelmet, emberiességet igényel, ebben kiemelt szerepe van a különböző segítőszervezeteknek, mint a Máltai Szeretetszolgálatnak, akik időt, energiát nem kímélve igyekeznek segíteni, úgy, hogy akár e3gy ember ügyével évekig foglalkoznak. Ebben a munkában van feladata az államnak, a civil szervezeteknek, az egyházaknak egyaránt.