Radnóti Zoltán főrabbi vasárnap a Hegedüsbe: Milyen nyelven kóser az ima??? 17:00-17:45

Vasárnap a Hegedüs Zsinagóga imatermébe 17:00-17:45 között

Radnóti Zoltán főrabbi AKTUÁLIS HÁLÁCHIKUS KÉRDÉSEK c. sorozatának nyitó előadásra. Első téma:Milyen nyelven kóser az ima???

Szeretettel vár és elvár a zsinagóga rabbija:

SCHÖNER ALFRÉD

 

 

Radnóti Zoltán 1971-ben született Budapesten és a külső hetedik kerület (Marek József utca) furcsa miliőjében nevelkedett asszimiláns, zsidó családban. Érettségit az újlipótvárosi Berzsenyi Dániel gimnázium matematika tagozatán szerzett.
Az 1991. januári „öbölháború” már Izraelben találta. Önkéntesnek állt az izraeli hadseregbe, majd elkezdett tanulni a Jeruzsálemi Héber Egyetemen és egy Bne Berak-i vallási főiskolán (jesiva).
Mikor visszatért Magyarországra első utja a Rabbiképzőbe vezetett, ahol 1999-ban rabbi diplomát kapott. Már a tanulóévei alatt újpesti, józsefvárosi majd miskolci rabbiként szolgált. A diploma átvétele után a józsefvárosi zsinagógának (Nagy fuvaros utca) lett a rabbija. 2004-től dél Budán dolgozik vallási vezetőként. Itt alakították ki a Bét Sálom zsinagógát, ami mára már – úgymond – „brand”-dé vált. Mindeközben – alkalmanként – Miskolcon, Mosonmagyaróváron és Sopronban is szolgál rabbiként.
20 esztendeje tanít az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetemen, leginkább szentírást és vallásjogot.
Fontos pont volt az életében, hogy „on-line rabbi”-ja lett a JMPoint független zsidó honlapnak is.
2012-ben indította el Magyarország első rabbi-balogját a „zolirabbi”-t. Jelenleg 400 írás van már rajta. Rendszeresen publikál a 24.hu-n, a Magyar Narancsban, a HVG-ben és az azóta már megszűnt Magyar Nemzetben is.

Állandó heti-műsora van a „Heti-tv”-n, „Pilpul” címmel és rendszeres résztvevő a tévéadó „A világ zsidó szemmel” heti elemző műsorában.
2016 óta a MAZSIHISZ Rabbitestületének elnöke és a BZSH Rabbiságának igazgatója.
Nős, feleségével, Anikóval két lányuk született: Mirjám (2006) és Liza (2009).