Kocsis Máté felszólította Gyurcsány Ferencet, hogy magában keresse a hibát

„GYURCSÁNY NYERTE AZ ELLENZÉKI GYŰLÖLKÖDÉS VERSENYÉT”

 

Az ellenzéki gyűlölködési versenyt Gyurcsány Ferenc nyerte – mondta el Kocsis Máté, és egyben visszautasította a DK elnökének sértő és gyalázkodó parlamenti felszólalását.

„Frakcióvezető társam a saját gondolataitól megrészegülve az ellenzék régi-új vezérének szerepébe képzelte magát. Jó helyen tetszik lenni, inspirálja őket, csinálja meg” – jegyezte meg a Fidesz frakcióvezetője napirend előtti reagálásában Gyurcsány szavai kapcsán.

„GYURCSÁNY FERENC VOLT A MINISZTERELNÖK, AMIKOR LOVASROHAMOT VEZÉNYELTEK A MAGYAROK ELLEN, SZEMEKET LÖVETTEK KI, ÉS NŐKET VERTEK MEG A FŐVÁROS UTCÁIN.”

Kocsis Máté emlékeztetett, Gyurcsány Ferenc volt az, aki saját magáról fogalmazott úgy, hogy megváltja Magyarországot. Személyiség és szerepzavara önnek van, ön gondolta magát királynak, és maga mondta azt is, hogy amilyen vagyok, az jó Magyarországnak is – mondta a DK frakcióvezetőjének. Azután Magyarország egészen mást gondolt önről – tette hozzá.

Az antiszemitizmus kapcsán a kormánypárti képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy Gyurcsány Ferenc egy egykori zsidó család elkobzott villájában él.

A korrupció kapcsán emlékeztetett, amikor Gyurcsány volt a miniszterelnök, akkor a Magyar Villamos Művek olcsóbban adta a cégének az áramot. Maga beszél korrupcióról? – tette fel a kérdést Gyurcsány Ferencnek.

Kocsis Máté arról is beszélt, hogy 12 éves az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése, amikor Magyarország megismerhette Gyurcsány Ferenc valódi arcát. Ön úgy nyert választást, hogy becsapta a magyarokat, meghamisította a költségvetési számokat, hazudott reggel, éjjel meg este – idézte fel. Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök, amikor lovasrohamot vezényeltek a magyarok ellen, szemeket lövettek ki, és nőket vertek meg a főváros utcáin – hívta fel a figyelmet. Hozzátette: Gyurcsány kormányzása alatt neonáci csoportok tarthattak gyűléseket a Hősök terén, akkor történtek a romagyilkosságok is, mert képtelen volt uralni a közbiztonságot.

Fotó: fidesz.hu

A Fidesz frakcióvezetője kiemelte, Gyurcsány Ferencnek a kormánypártok bevándorlás-politikájával van baja, mert gyűlöli a magyarokat. Ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy Gyurcsány évek óta a határon túli magyarok ellen uszít.

Kocsis Máté felidézte azt is, hogy a DK elnöke korábban azt mondta, hogy bizonyítani fogja, hogy Röszke 2-nél ünneplő tömeg érkezett a magyar határra, akiket a rendőrök brutálisan megvertek.

Kitért arra is, hogy Gyurcsány Ferenc eladósította a magyarokat, munkanélkülivé tette magyarok százezreit, és soha sem hitt a keresztény kultúra védelmében. Szomorúnak nevezte azt is, hogy a DK frakcióvezetője nem képes tudomásul venni a választások eredményét. Háromszor küldték olyan messze a kormányzástól, amilyenre csak lehet – jegyezte meg.

A fideszes képviselő szerint a DK-s pártvezetőnek nincs morális alapja szólásra emelkedni az Országgyűlésben. A Jobbik frakcióvezetőjének pedig felhívta a figyelmét arra, hogy a pártja nemrég kötött Gyurcsány Ferencékkel együttműködést a XV. kerületi időközi választásra.

Kocsis Máté felszólította Gyurcsány Ferencet, hogy magában keresse a hibát azért, hogy miért ül most a parlamenti patkó azon oldalán, és miért lesz még nagyon sokáig a politika szégyenpadján. Politikai detoxikálóban legyen szíves kezelni azokat a mérgező gondolatokat, szellemiséget, amit képvisel, és azt a mélyről jövő gyűlöletet, amit sugall a mindennapokban évek óta – mondta Gyurcsány Ferencnek.