200 éves amerikai stílus

A New York-i tudósító az utcán jártában keltében rendkívül érdekes dolgokba tud ütközni. A mai napon dolgom volt a New York-i központi pályaudvar közelében. Ily módon “beleütköztem” egy a pályaudvaron rendezett kiállításba. A Brooks Brothers - egy igazán híres amerikai divatkereskedés - abból az alkalomból rendezett egy kiállítást a pályaudvar egyik csarnokában, hogy most ünnepli a cég alapításának 200. évfordulóját. Megnéztem a kiállítást.A New York-i tudósító az utcán jártában keltében rendkívül érdekes dolgokba tud ütközni. A mai napon dolgom volt a New York-i központi pályaudvar közelében. Ily módon “beleütköztem” egy, a pályaudvaron rendezett kiállításba. A Brooks Brothers – egy méltán híres amerikai divatkereskedés – abból az alkalomból rendezett egy kiállítást a pályaudvar egyik csarnokában, hogy most ünnepli a cég alapításának 200. évfordulóját. Megnéztem a kiállítást.

A New York-i Grand Central Terminál Vanderbilt Csarnokában egy hónapig tekinthető meg a „Brooks Brothers : 200 éves amerikai stílus” című kiállítás, ahol a kiállítás rendezői a márka az elmúlt két évszázadi történelmi archívumából válogattak érdekes darabokat. A nézelődők érdekes képet kaphatnak a férfi és a női divat elmúlt kétszáz évének történetéről.

Lincoln elnök kabátja 1865-ből. A másolat valamikor 1990-ben készült. A kabát eredetileg Lincoln elnök második ciklusának beavatási ünnepségére készült. A kabát eredetije Wasinghtonban a Ford Színházban van kiállítva.

A kiállítás egyik legérdekesebb részén bemutatják, hogy az USA eddigi 45 elnökéből a cég 40 elnököt “öltöztetett”.A közönség számára a kiállítás egyik legérdekesebb része, ahol bemutatják, hogy az USA eddigi 45 elnökéből a cég 40 elnököt “öltöztetett”.  A kiállítás látogató megtekinthetik például Lincoln elnök 1865-ből származó kabátjának, természetesen “kópiáját”.  A másolat valamikor 1990-ben készült. A kabát eredetileg Lincoln elnök második ciklusának beavatási ünnepségére készült. A kabát eredetije Wasinghtonban a Ford Színházban van kiállítva.

A nézelődők nemcsak az öltönyök, kabátok divatjának változását követhetik végig, de például megtekinthetők a híres, s azóta divatstílussá nemesedett “Oxford” ingek is.

A kiállítás a legmodernebb bemutató eszközöket is felhasználja a kiállítás üzenetének közvetítésére, így a kiállítási tér közepén egy 100 LED-es képernyőt tartalmazó video-szobor mutatja be márka emblémáját és nyújt lehetőséget a látogatók számára egy vizuális utazásra 200 év divatjának megismerésére. A kiállítás a legmodernebb bemutató eszközöket is felhasználja a kiállítás üzenetének közvetítésére, így a kiállítási tér közepén egy 100 LED-es képernyőt tartalmazó video-szobor mutatja be márka emblémáját és nyújt lehetőséget a látogatók számára egy vizuális utazásra 200 év divatjának megismerésére. A kiállítás bemutatja a cég ügyfélkörének kiemelkedő személyiségei, így politikusok és művészek számára készült öltözékeket.

A kiállításról ízelítőként álljon itt még további néhány kép.

Katonai egyenruhák a huszadik század elejéről.

Katonai egyenruhák a huszadik század elejéről.

Művészek, színészek részére készült öltönyök

Művészek, színészek részére készült öltönyök

Sportos divat a huszadik század ötvenes, hatvanas éveiből.

Sportos divat a huszadik század ötvenes, hatvanas éveiből.

A divatstílussá nemesedett “Oxford” ingek a mai napig kaphatók.

A divatstílussá nemesedett “Oxford” ingek a mai napig kaphatók.

 

WBPI  Foto: TomBarat