Gulyás Gergely kedden este újságíróknak.

SZERDÁN FOLYTATÓDNAK AZ ALAKULÓ ÜLÉST ELŐKÉSZÍTŐ TÁRGYALÁSOK

 

Ellenzéki kérésre szerdán folytatódnak az alakuló ülést előkészítő tárgyalások – mondta Gulyás Gergely kedden este újságíróknak.

Az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő tárgyalások kedd reggel kezdődtek meg a parlamentbe jutott pártok között az Országházban. Az egyeztetést követően a Fidesz alelnöke és delegációjának vezetője közölte, az ellenzék azt kérte, hogy a holnapi napon folytassák a tárgyalást, a kormánypártok nyitottak erre. A Fidesz-KDNP azt reméli, hogy a holnapi napon létrejön a megállapodás – fűzte hozzá.

Gulyás Gergely elmondta, a kormánypártok konstruktív javaslatot tettek. Jó esély van arra, hogy szerdán megállapodás jöjjön létre – tette hozzá. Mi jobban kijöttünk velük, mint ők egymással – jegyezte meg annak kapcsán, hogy az ellenzéki pártok többször szünetet kértek és külön egyeztetést folytattak egymással.

Közel a megegyezés, de az ellenzék még nem bólintott rá, vélhetően azért, mert egymás között nem jutottak egyezségre – fogalmazott Gulyás Gergely. Hozzátette: a kormánypártok az ellenzék számarányához képest méltányos javaslatot tettek a bizottsági struktúrára és a tisztségek elosztására.