A politika lényege: meghallgatni, cselekedni, alkotni

A politika lényege: meghallgatni, cselekedni, alkotni

Dr. Bajkai István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje politikai ars poeticáját ismertette a Heti Tv Pirkadat című műsorában.

A képviselőjelölt megerősítette, a Zeneexpress rendezvény nem az övé, az nem egy kampányesemény, hanem egy zenei fesztivál, ahova meghívást kapott, amin szerepelni számára nagy megtiszteltetés. Természetesen készült a fellépésre, az eseményen elsősorban az örök fiatalkori kedvenc, a Beatles dalait játsza.

Arra a kérésre, hogy mit is keres az országos politikában egy ismert és elismert ügyvéd, aki egy kerület alpolgármestereként tevékenykedett eddig nagy sikerrel, Bajkai István elmondta, ezt már többször is megkérdezték tőle, nekik is azt mondta, 2014-ben, az önkormányzati választásokra készülve leforgatott egy kisfilmet a Madách téren. Itt Erkel operájából, a Bánk bánból a hazám, hazám című részt dolgozta fel, ez adja meg a választ a kérdésre, majd hozzátette azt is, ez a kisfilm egyébként egy igen magas, több százezres nézettséget ért el. A választásokkal, a visszalépésekkel kapcsolatban a politikus véleménye szerint, ezek nem igazán segítik a választópolgárokat az eligazodásban, az ellenzéki oldalon káosz van, hiszen – mint említette – egymással sem tudnak megegyezni, naponta „csak” kétszer csapják be egymást. A baloldali szavazók nem tudják, hogy mi állhat a visszalépések mögött, az indokaikat sem értik, mindezt egyébként Bajkai István a választók megtévesztésének tartja. Az 5-ös választókörzetben, ahol elindult, az LMP jelöltje végigvitte kampányát, becsülettel, tisztességgel, ahogy a DK és a Jobbik jelöltje is.

Bajkai István bizonyosan tagja lesz a következő Parlamentnek, hiszen egyéni indulása mellett, a Fidesz listáján is befutó helyen áll, ezzel kapcsolatban a politikus kérdésre elmondta, mik leszek az első feladatai országgyűlési képviselőként. Végiggondolta az előttük álló feladatokat, tapasztalatokat szerezve azokból a beszélgetésekből, amelyeket eddig lefolytatott az emberekkel, ez pedig az, hogy a füle és a szíve mindig legyen nyitva. Szerinte a politika lényege: meghallgatni, cselekedni, alkotni. Legfontosabb tennivalója az lesz, hogy Budapesten, de kiemelkedően Teréz- és Erzsébetvárosban a társasházak leromlott állapota nem tűr további halasztást. Azt egészen biztosan lehet mondani, önerőből a társasházak nem képesek megújulni, erre vonatkozik majd az egyik első javaslata.