A kerítés Európa biztonságát is garantálja.

A kerítés Európa biztonságát is garantálja.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke beszélt a szélsőségek elleni küzdelemről, a kerítésről és Magyarország, valamint Európa biztonságáról is.

 

Mi újság most a Fideszben?

Minden rendben, tegnap volt elnökségi ülésünk, készülünk a kongresszusra, a jövő évi választásra, de mellette készülünk a Parlament őszi ülésszakára is, ami az utolsó is lesz, hiszen jövőre talán csak 2-3 hetet ülésezünk, utána meg jön a választás.

Egyes médiumok szerint az utcán is forrongások várhatóak ősztől, Ön szerint ez mennyire lehet igaz?

Volt már ilyenre példa, legutóbb Hamburgban, a szélsőbal és a szélsőjobb együttműködéseként lehetetlen volt ott élni egy pár napig. Azt látni, a politika eljuthat abba a fázisba, ahol vannak, akiknek semmi sem számít, semmi nem drága, pénzért, hatalomért bármit. Azt látjuk, ami zajlik az országunkkal, a magyar emberek érdekeivel szemben, abban vannak olyan szereplők, akik szerint ez is belefér, ezt nyíltan ki is mondják.

Magyarországon nem tudom, hogy lehet-e szélsőbalról beszélni, ellenben szélsőjobbról igen. Van egy párt a parlamentben, amelyik ugyan mostanában igyekszik a politikai mező közepére húzódni, de ettől még akadnak szélsőjobbos gondolatai.

Szerintem meg nem áll messze a szélsőbaltól az a párt, amelyik a politikai identitását a Magyar Kommunista Párttól, a Magyar Szocialista Munkáspárttól származtatja. Még most is gyakorlatilag Rákosi mondataival kampányolnak, a Fizessenek a gazdagok! gondolattal. Vannak olyan erők, amelyek az egész alkotmányos rendszert, amit az Alaptörvény fektetett le, többek között a választást, támadják. Rájuk figyelni kell, mert rendkívül agresszívak és abban érdekeltek, arra van megbízásuk bizonyos köröktől, hogy műsort csináljanak, folyamatos balhé legyen, folyamatosan rossz képet lehessen mutatni az ország állapotáról. Ott vannak a füttyögők, akik a nemzeti ünnepeinken jelennek meg és provokálják az embereket vagy azok, akik egy nemzeti konzultációs fórumra elmennek, és nem azzal foglalkoznak, amiért az emberek odamennek.

Biztos bennem van a hiba, nálam a füttyögés belefér, de a szélsőjobboldali megnyilvánulások már nem.

Szerintem meg a füttyögés sem fér bele, vannak, akik meg akarnak ünnepelni egy nemzeti ünnepet, azért mennek oda, hogy együtt lehessenek, , közösen emlékezzenek a történelmi múltra és őket ebben megzavarni, ez nem fér bele.

De van-e véleménye arról, ami Ásotthalmon történik?

Ásotthalom egy szép település, amelyik nagyon megszenvedte az illegális migrációt. Nem érdemes elfeledni, nem véletlenül van a településen egy szélsőséges nézeteiről ismert polgármester. Ha nem tudunk ellentmondani az egyik szélsőségnek, ha veszélyben érezzük az életünket és egy másik szélsőség mutatja meg, hogy ki az ellenség, akkor bizony őt választják az emberek. Azzal a programmal, amit Soros tervnek nevezünk, azaz rázúdítani Európára az illegális migránsokat, hozzátéve az eddig tapasztalatokat, a terror- és bűncselekmények növekedésével, nos ezzel a programmal szemben növekedni fognak a szélsőségek. Nem véletlen, hogy Németországban a hagyományos politikai pártok mellett egy szélsőségekbe is forduló politikai erő is megerősödött.

Akkor a Jobbikot is Sorosnak köszönhetjük?

Én ezt többször is elmondtam, most is tartom, a Jobbik is a Soros terv végrehajtásának a része.

Közben az Önök pártja és a miniszterelnök is azt mondja, a polgárokat minden szélsőségtől megvédik.

Éppen ez történik, ez nem csak visszautasítást jelent, Magyarországon rendet kell tartani! Itthon azok, akik az ország biztonságáért felelnek, teljesen rendben vannak. Ezt rendszeresen tapasztalom a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésein, ahol rendre beszámolnak a szolgálatok vezetői. Magyarországon az a műsor, ami Nyugat-Európában tapasztalható, aminek a végső oka az illegális bevándorlás, nem tapasztalható. Minden ide vezethető vissza Európában, a legkeményebb terrortámadástól a fürdőkben elkövetett nők elleni molesztálásig. Nálunk azért nincs ilyen, mert a kerítés áll, ami ezeket meggátolja. A kerítés és a magyar állam garantálja a magyar emberek biztonságát. Ennél messzebb megyek: a kerítés Európa biztonságát is garantálja.

Még mindig nem tudom, ki véd meg minket a szélsőjobbtól?

Ezt csak az emberek tehetik meg. Lesz egy választás, ott döntenek majd arról, hogy mit, milyen politikát támogatnak. Nekünk mindent el kell követni azért, hogy az ország elmúlt hét éves eredményeit megőrizzük, ezek egyike az, hogy ma Budapesten bármilyen rendezvényt meg lehet tartani, akár a Zsidó Kulturális Fesztiválra is gondolva. Itt nincs atrocitás, nincsenek antiszemita felhangok, a magyar hatóságok mindent megtesznek ezért, nem csak a zéró tolerancia miatt, hanem azért is, mert így a normális, hogy békében lehessen ünnepelni, rendezvényeket tartani, nem mennek oda emberek füttyögni, balhézni, még akkor sem, ha ez a rendezvény nekik nem tetszik. Szerencsére azt sem tapasztaljuk, hogy egy rendezvényre összeszorult gyomorral kelljen elmenni, itt volt az úszóvébé, a judo vébé, most lesz a birkózó világbajnokság, nem véletlenül gondolják Magyarországot a legbiztonságosabbnak.

De azért Önnek a birkózó világverseny előtt összeszorul egy kicsit a gyomra, hogy hány érmet szerzünk?

A birkózásban a két olimpia között három világbajnokságot rendeznek, Párizsban volt egy, ahol három bronzot szereztünk kötöttfogásban, rettenetesen erős mezőnyben, gondoljunk csak bele, az oroszok nem tudtak aranyérmet szerezni. A budapesti vébén lépnek egyébként életbe az új szabályok, ezért is érdekes lesz ez a verseny.

Hol tartanak az új csarnok építésével Csepelen?

Most írtuk ki a tendert, várjuk a jelentkezőket. Ez a csarnok egyébként ad majd otthont a Kozma István nevét viselő akadémiának is. A csarnok építése a tervek szerint ősz végén kezdődhet meg.

Köszönöm a beszélgetést.

Breuer Péter