Kósa Lajos a Teréz körúti robbantás kapcsán.

A rendőrség számtalan eshetőséget vizsgál, óriási erőkkel hajtóvadászat indult a hidegvérű elkövető ellen – jelentette ki Kósa Lajos a Teréz körúti robbantás kapcsán.

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága, valamint nemzetbiztonsági bizottsága hétfőn zárt együttes ülést tartott a szombat esti Teréz körútnál történt robbantásról, melyben két rendőr megsérült. Az együttes zárt ülést követően Kósa Lajos, a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke, valamint Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke tájékoztatta a sajtó képviselőit.

„AZ INTERNETEN ÉS A MÉDIÁBAN MEGJELENT FELTÉTELEZÉSNEK NINCS VALÓS ALAPJUK.”

Kósa Lajos megköszönte a rendőrség gyors és szakszerű fellépését, és jobbulást kívánt a két sérült rendőrnek. Elmondta, az országos rendőrfőkapitány külön megköszönte azoknak a polgároknak a lélekjelenlétét, akik nem szaladtak el a helyszínről, hanem felelősen viselkedve segítettek a sérülteknek a mentők kiérkezéséig, és segíttették a rendőrség munkáját is.

A honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke hangsúlyozta, az interneten és a médiában megjelent feltételezéseknek nincs valós alapjuk.

Puszta találgatás, és ilyen értelemben meglehetősen rossz indulatú pánikkeltés a legkülönbözőbb katasztrófa és összeesküvés elméletet gyártóknak a tevékenysége – jegyezte meg. A mai meghallgatás egyet biztosan rögzített, ezeknek a találgatásoknak nincs semmi köze a valósághoz.

Kósa Lajos közölte, a rendőrség is számtalan eshetőséget vizsgál. Tájékoztatott arról is, hogy este a Központi Nyomozó Főügyészség veszi át az ügy teljes koordinálását és irányítását, melyben a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, a biztonsági szolgálatok munkatársai továbbra is nagy erővel vesznek részt. Óriási erőkkel hajtóvadászat indult a hidegvérű elkövető ellen – jegyezte meg.

Fotó: fidesz.hu

A fideszes politikus aláhúzta, nincs helye a pánikkeltésnek. Mindenkit arra kért, hogy nagy figyelemmel és óriási forráskritikával olvassa a találgatásokat, különös tekintettel a politikai összefüggésekre.

Molnár Zsolt közölte, minden jel azt mutatja, hogy a két rendőrjárőr életének szándékos kioltására irányult a cselekmény, melynek motivációjáról még keveset lehet tudni. A nyomozás zajlik, jelenleg az ideológiai, különösen a dzsihadista motiváció nem valószínűsíthető, a jelek szerint a két rendőr, vagy a rendőrség volt a célpont – tette hozzá a nemzetbiztonsági bizottság elnöke.