Most vasárnap Bálint Ház Évadnyitó Utcabál

Most vasárnap Bálint Ház Évadnyitó Utcabál

 

Bálint Ház Évadnyitó UtcabálSzeptember 11. vasárnap
Helyszín: VI. kerület Révay u. 16.
A Bálint Ház évadnyitó eseménye az Utcabál, mely egy igazi zsidó közösségi rendezvény. A nagyünnepek előtt egy jó lehetőség arra, hogy legújabb évadunk inspirációval kezdődjön.
A Bálint Ház a budapesti zsidó közösségi élet egyik központja, ahova évente 40 ezer látogató tér be.
Az utcabál programjában a nagy érdeklődésre számot tartó kerekasztal beszélgetések, előadások mellett mindig van szórakoztatva tanító gyerekprogram, lehet kérdezni a nap folyamán itt tartózkodó rabbitól, és látogatóink megismerkedhetnek a zsidó közösség különböző szervezeteivel, kezdeményezéseivel.

Idei utcabálunk szeptember 11-én lesz. Az ezen a napon történtek mindannyiunk kollektív emlékezetének része.  Hogyan is lesz akkor ez egy vidám, színes forgatag, egy igazi jó utcabál?
Nem másként, minthogy építésről, újjáépítésről lesz szó. Hiszen a közösség építő ereje az egyik legnagyobb erő a kezünkben. Hogyan építünk jó, élhető kis és nagy közösségeket? Hogyan teremtünk új kezdeményezéseket? Miket épít a Bálint Ház az új szezonjában és ki hogyan tud csatlakozni ezekhez az építésekhez?
Gyerekek és felnőttek, idősek és fiatalok, nők és férfiak, Benneteket várunk. Építsetek velünk. Szeptember 11-én.

Részletes program

15:00 Salom Klub zenés összeállítása
15:00 Két haza fájdalma – Rachel Korazim előadása az izraeli irodalomról
15:30 Bemutatkoznak a Bálint Házban működő klubok és közösségek, ifjak és idősek,
a házban működő sporttanfolyamok: SalsaKóser aerobikCapoeiraTáncoló talpak
15:30 Játékos ismerkedés a zsidósággal 6-13 éves gyerekeknek az Éld Át! sátornál
16:00 MaZsiKE Kulturális városfelfedező séta Deák Gáborral
16:30 Ringató – énekes hangszeres foglalkozás
17:00 Rutkai Bori Banda gyermekkoncert
17:00 Balázs Gábor: Vajon minden megengedett a terrorizmus elleni harcban?
18:00 Tombola
18:30 Zseniális ötletek, ötletes zsenik avagy, hogy lesz egy ötletből siker –
Winkler Nóra beszélget Márk Szonjával (Édesem cukrászda tulajdonosa)
18:30 Genderutópia – Üvegplafon workshop Réz Annával
18:30 Polnauer Flóra & Lamm Dávid koncertje
20:00 Talmud nem csak nőknek – Fináli Gábor rabbi és Hegedűs Pál matematikus előadása
20:00 Klezmer R’s & MediCantare Leánykar koncertje
A nap folymán folyamatosan a kicsiket egész délután KocKaland állomásos játék, kézműveskedés, arcfestés és az ingyenes Éden Játszóház várja ✡ Héber kalligráfia workshop ✡ Börze az utcán ✡ Ingyenes Fitnesz terem: kardio & kondicionáló gépek, finn szauna ✡ Tanuld meg héberül leírni a neved! ✡ Szelfizz a rabbival! ✡ Sabre Kávézó kóserpálinkával és zsidó finomságokkal. ✡ DIY ✡ Tombola ✡ ugrálóvár ✡ arcfestés ✡ ingyenes városfelfedező túra a Magyar Zsidó Kulturális Egyesülettel ✡ Játssz a History City óriás társasjátékkal ✡ Ülj bele a Tolerancia Méterbe

 

Látogatóink megismerkedhetnek a zsidó közösség különböző szervezeteivel, kezdeményezéseivel: Az Élet Menete Alapítvány ✡ Bét Orim Hitközség ✡ Izraeli Kulturális Intézet ✡ Gólem Színház ✡ Héber Nyelvi Központ ✡ Holokauszt Emlékközpont ✡ Magyar Társasjátékos Egyesület ✡ JDC-Mazs Alapítvány projektjei: Jaffe Családsegítő Szolgálat ✡ Narancsliget Adományközpont ✡ MaZsiKe – Magyar Zsidó Kulturális Egyesület ✡ MAZSIHISZ – Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége 

TAGSÁGI KEDVEZMÉNYEK AZ UTCABÁL NAPJÁN:
Baba-Mama (negyedéves 7 000 Ft, éves 15 000 Ft) és Fitnesz kártyák
(éves 25 000 Ft, negyedéves 12 500 Ft) akár 30% kedvezménnyel!
Salom Klub Bálint kártya egy évre 10% kedvezménnyel (5 000 Ft)!
Részletek

Addig is, hogy ne maradj le semmiről,
kövess minket a facebookon és íratkozz fel a hírlevelünkre!

 

A Bálint Ház 1994. októberében nyitotta meg kapuit, Közép- és Kelet-Európa első zsidó közösségi központjaként a holokauszt óta. Létrehozása a JDC, az angol World Jewish Relief (WJR), a Doron Alapítvány és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) közös erőfeszítéseinek eredménye. A Ház névadója a magyar származású, Londonban élő Bálint család, amely jelentős adománnyal járult hozzá a közösségi ház megalapításához.

A Bálint Ház fenntartója a JDC-MAZS Alapítvány, amely 1991-ben jött létre, az American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként. A kiemelten közhasznú szervezet célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához.