Mentőtanú az Azarja-perben

Máskor is lelőtték a sebesült terroristákat, mégsem álltak bíróság elé  Mentőtanú az Azarja-perben


Élijáhu Libman tart. ezredes, a Hebron városában élő zsidó lakosság biztonsági tisztje tanúként jelentkezett Elor Azarja őrmester, a „hebroni lövő katona” immár hónapok óta húzódó perében.
Azarja, mint ismeretes, március 24-én egy katonákat megtámadó, és már ártalmatlanná tett, sebesülten fekvő palesztin terroristát lőtt főbe, anélkül, hogy erre bárkitől parancsot kapott volna.
A terrorista megsebesítése után percekkel a helyszínre érkező Azarja őrmester azzal indokolta tettét, hogy a sebesült, de még mozgó palesztin egy mellette lévő késhez közelítette a kezét.
Egy mentős – állítólag – arra figyelmeztette a jelenlévőket, hogy a sebesültön esetleg robbanóöv lehet.
A történteket videóra rögzítette egy baloldali szervezet által megbízott hebroni arab, aki azt – bizonyos részleteket kivágva belőle – terjesztette. A katona támogatói szerint a per manipulált, éspedig politikai célból.
A biztonsági tiszt kijelentette a katonai bíróság előtt: szemtanúja volt, amint számos hasonló esetben a katonák a sebesült terroristákkal is végeztek, de, mint mondta, egyiküket sem állították ezért bíróság elé. ◙Bejegyezte: dátum: