Hölvényi György: A terror nem ismer sem Istent, sem embert

A terror nem ismer sem Istent, sem embert

 

hölvényi

„Az Európára zúduló terrorizmus ismét átlépett egy határt az észak-franciaországi Saint-Etienne-du-Rouvray templomában elkövetett gyilkossággal. A dzsihádista terroristák ártatlanok elleni véletlenszerű támadás helyett ezúttal egy keresztény vallását gyakorló közösség és vezetője ellen hajtottak végre célzott merényletet” – jelentette ki Hölvényi György kereszténydemokrata EP-képviselő, az Európai Néppárt frakciójának vallásközi párbeszédért felelős munkacsoportjának társelnöke.

A néppárti képviselő kifejezi részvétét az aljas módon meggyilkolt Jacques Hamel atya helyi római katolikus közössége felé. Hölvényi György a keresztény emberek ellen intézett nyílt támadásként értékelte az Iszlám Állam terrorszervezet megbízásából végrehajtott erőszakcselekményt. A képviselő szerint a gyilkosság szimbolikus cselekmény: valódi célja a keresztény értékek elleni háború, amely a Közel-Keletről jól ismert dzsihádista stratégia részeként ezúttal az európai keresztények ellen fordult.

A kereszténydemokrata képviselő hangsúlyozta, hogy a szekuláris Európa a merénylettel újabb kihívással szembesül: készen áll-e hívő polgárainak biztonságát szavatolni? A képviselő szerint Európa vezetőitől azonnali megoldásokat várnak a polgárok, és a leghatározottabban fel kell lépniük a vallási alapú félelemkeltés ellen. Vallásközi párbeszédért felelős néppárti politikusként reményének adott hangot, hogy „az európai iszlám vezetői egységes határozattal elítélik ezt a vallási alapú brutális gyilkosságot”.