Kósa Lajos hétfői sajtótájékoztatóján

A SZOCIALISTÁK BLÖFFÖLNEK

A baloldal kezdeményezése a népszavazásról blöff, politikai „csűrés-csavarás”, ami kizárólag arról szól, hogy a szocialisták kétségbeesetten próbálják összekeverni a különböző népszavazási kérdéseket, mert kellemetlen nekik az általuk képviselt álláspont, mégis képviselik – közölte Kósa Lajos hétfői sajtótájékoztatóján.

A Fidesz frakcióvezetője annak kapcsán beszélt erről, hogy a parlament négyötödös többséggel, házszabálytól való eltéréssel megszavazta, hogy mostani ülésén döntsön a kényszerbetelepítési kvóta ügyében.

Kósa Lajos arról is tájékoztatott, hogy a kezdeményezést a teljes balliberális oldal elutasította, a Jobbik, az LMP, a KDNP és a Fidesz megszavazta. A döntést úgy kommentálta, hogy markánsan kettéválik a magyar politikai gondolkodás: a balliberálisok felvállaltan bevándorláspártiak, akik komolyan gondolják, hogy az európai népesedési problémákat migrációval kell megoldani. Hangsúlyozta, nem hajlandók figyelembe venni, hogy nincs sikeres integrációs modell, az integráció kudarca egyre riasztóbb mértékű Európában.
Felhívta a figyelmet: a beáramló emberek közel 30-40 százaléka még saját kultúrájában is analfabétának számít, az európai munkaerőpiacra való integrációjuk illúzió, még azoknak is, akik saját anyanyelvükön tudnak írni, olvasni. Hozzátette, napnál világosabb, hogy az európai társadalmakat szétfeszíti a migránsok integrációja.

„Az unióban is olyan súlyos meghasonlást idézett elő, amelynek politikai kezelése rendkívül nehéz” – mutatott rá. Egy ilyen szituációban leghelyesebb kikérni az emberek véleményét abban a kérdésben, hogy lemondhatunk-e egyik legalapvetőbb szubszidiaritási és önrendelkezési jogunkról, és a fejünk felett döntsenek arról, kikkel éljünk együtt – húzta alá.

Fotó: fidesz.hu
„AZT A KÉRDÉST ÁTADNI BRÜSSZELNEK, HOGY A MAGYAROK KIKKEL ÉLJENEK EGYÜTT AZ ORSZÁGBAN, ANTIDEMOKRATIKUS, A NEMZETI ÖNFELADÁST MEGVALÓSÍTÓ POLITIKAI CSELEKEDET.”

Kósa Lajos felhívta a figyelmet a szocialisták blöffjére is, akik azt állították, hogy 100.000 szavazatot gyűjtöttek két kérdésben a migrációról. A baloldal erre hivatkozva kérte a Parlamentet, hogy ne döntsön addig a népszavazás ügyében, amíg az általuk kezdeményezett népszavazási procedúrát le nem bonyolítják – ismertette.

Rámutatott, a szocialisták frakcióvezetője nyílt törvénysértésre szólította fel a parlamentet ezzel az indítványával, mivel azt javasolta, a kormány és a baloldal kérdését egyszerre bocsássák népszavazásra.

Ennek kapcsán Kósa Lajos elmondta, a 100.000 aláírást be kell nyújtani a választási irodának, amely 60 nap alatt ellenőrzi őket, majd a Nemzeti Választási Bizottság hoz egy javaslatot, ami után a parlament dönti el, hogy kiír-e az ügyben népszavazást.

Hozzátette, a most benyújtott kényszerbetelepítésről szóló kérdésben a parlamentnek 30 nap alatt kell döntenie, amit nem lehet elhalasztani, tehát a két kérdésről való népszavazás dátumait nem lehet egy napra hozni.

Ez a kezdeményezés tehát blöff, politikai „csűrés-csavarás”, ami kizárólag arról szól, hogy a szocialisták kétségbeesetten próbálják összekeverni a különböző népszavazási kérdéseket, mert kellemetlen nekik az általuk képviselt álláspont, mégis képviselik – foglalta össze. Azt a kérdést átadni Brüsszelnek, hogy a magyarok kikkel éljenek együtt az országban, antidemokratikus és a nemzeti önfeladást megvalósító politikai cselekedet – fűzte hozzá.

Kósa Lajos szerint a baloldali tettekre most még a szocialista elnökválasztás is hat, ezért akarnak „egyre nagyobbat mondani”. Megjegyezte, a Fidesz három nap alatt összegyűjtötte a szükséges aláírásokat anno, a szocialisták már egy ideje gyűjtenek, de még senki sem látta az eredményt. Ha igaz lenne az a politikai hangulat, amiről beszélnek, ha nem is három nap, de egy hét alatt össze lehetett volna gyűjteni a 100.000 aláírást – tette hozzá.

A Fidesz frakcióvezetője arról is tájékoztatott: holnap a Parlament dönt a kényszerbetelepítési kvótával kapcsolatos népszavazásról, ami után az államfő kezében van a lehetőség, hogy kiírja a népszavazást.