Bíró Eszter: Dalok az életről – Koncert és kiállítás megnyitó a holokauszt áldozatainak emlékére

Bíró Eszter: Dalok az életről – Koncert és kiállítás megnyitó a holokauszt áldozatainak emlékére

Az Élet Menete Alapítvány, a Frankel Leó utcai templomkörzet és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége szeretettel meghívja Önt és kedves partnerét az ENSZ holokauszt emléknapi rendezvényére, 2016. január 27. szerda, 17:00 órára a Frankel Leó úti zsinagógába. (Pontos cím: Budapest II. ker., Frankel Leó út 49.)

ensznap_facebook.jpg

FelszólalókDr. Verő Tamás rabbiHeisler András, a Mazsihisz elnöke; Tordai Péter, a templomkörzet elnöke és Gordon Gábor, Az Élet Menete Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Közreműködnek
Bíró Eszter – ének; Födő Sándor „Fodo” – harmonika, ütőhangszerek; Nikola Parov – nyckelharpa, hegedű, klarinét, kaval; Hámori Máté – gitár; Csonka Gábor – hegedű; Kertész Endre – cselló; Hegyaljai-Boros Zoltán és Haraszti Krisztina– brácsa.

Az eseményen megtekinthető Az Élet Menete Alapítvány „Párhuzamos sorsok” című kiállítása.

A részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az [email protected] e-mail címen lehet.

Az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ) közgyűlés 2005. november 1-jén nyilvánította a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává január 27-ét.

Az egyhangúlag elfogadott határozat hangsúlyozza „az emlékezés és a tanítás kötelességét”, hogy a jövő nemzedékei megismerjék a hatmillió, túlnyomórészt zsidó áldozatot követelő náci tömeggyilkosságok történetét.