Ésszerűtlen és életszerűtlen a Jobbik javaslata – jelentette ki Halász János Debrecenben.

Ésszerűtlen és életszerűtlen a Jobbik javaslata – jelentette ki Halász János Debrecenben.

A Fidesz-frakció szóvivője szombati sajtótájékoztatóján arról beszélt, az illegális bevándorlás növeli a terrorveszélyt. Meg kell védenünk a magyar embereket, nekünk a magyar emberek biztonsága az első, ennek érdekében módosítanánk az alaptörvényt – húzta alá Halász János. Hozzátette: a benyújtott javaslatot az ellenzék nem támogatja.

„NEM ÉSSZERŰTLEN KOMPROMISSZUM KELL, HANEM MEGOLDÁS.”

A baloldali pártoktól megszokhattuk a felelőtlen viselkedést – utalt arra, hogy nem támogatták a bevándorlási szabályok szigorítását, a határzár építését, illetve a rendőrök, katonák határra küldését, és most sem támogatják a terroristák elleni küzdelmet.

Úgy fogalmazott, új fejlemény, hogy a Jobbik is szembefordul a magyar emberek érdekeivel. Négyötödös parlamenti felhatalmazáshoz kötni a terror elleni védekezést ésszerűtlen és életszerűtlen – hangsúlyozta a politikus, megjegyezve: a terroristák sem négyötöddel döntenek a merényletekről.

Fotó: fidesz.hu

Tájékoztatott arról, hogy a következő napoktól hirdetésekben fogják felhívni az emberek figyelmét az ellenzék felelőtlen magatartására. A magyar emberek biztonságot akarnak, ezért fenntartjuk az álláspontunkat az alkotmánymódosítás ügyében; továbbra is készen állunk az egyeztetésre, de nem ésszerűtlen kompromisszum kell, hanem megoldás – zárta szavait Halász János.