Megemlékezések, tudományos emlékkonferencia és könyvbemutató

Megemlékezések, tudományos emlékkonferencia és könyvbemutató

Magyar Zsidó Kulturális Egyesület [email protected]

MaZsiKE Hírlevél
71 éve szabadult fel budapesti gettó ebből az alakomból két megemlékezésére invitáljuk barátainkat. A Frankel Leó utcai zsinagógában az ENSZ holokauszt emléknapja alkalmából az Élet Menete Alapítvány programját ajánljuk. Tiszteltettel várjuk a Prof. dr. Schweitzer József (zcl) egykori országos főrabbi és az Országos Rabbiképző Intézet igazgatójának emlékére, halálának első évfordulóján (jahrzeit) megrendezendő tudományos emlékkonferenciára. Minarik, Sonnenschein és a többiek – filmvetítéssel és Darvas Ferenc zongorajátékával színesített könyvbemutatóra is várjuk a nagyérdeműt.

Minarik, Sonnenschein és a többiek – meghívó könyvbemutatóra és filmvetítésre

Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel meghívunk: A „Minarik, Sonnenschein és a többiek. Zsidó sorsok magyar filmen” című könyv bemutatójára, 2016. január 28. (csütörtökön), 18:00 órakor az Art+Cinema (korábbi Örökmozgó) moziban (Budapest VII. ker., Erzsébet krt. 39.)
Részletek

71 éve szabadult fel a budapesti gettó – Meghívó megemlékezésre

A Budapesti Zsidó Hitközség, a budapesti gettó felszabadításának 71. évfordulója alkalmából megemlékezést tart, 2016. január 18-án (hétfőn) 10:00 órakor a Dohány utcai zsinagógában. A kegyeletes megemlékezésre tisztelettel meghívjuk.
Részletek

Földes Mária: A Séta

Földes Mária: A Séta című monodrámája bemutatásával emlékezik a Holokauszt Emlékközpont (Budapest IX. ker., Páva u. 39.) a budapesti gettó felszabadításának 71. évfordulójára, 2016. január 19. (kedden), 17:00 órától. Az eseményre minden érdeklődőt tisztelettel várnak a szervezők.
Részletek

Bíró Eszter: Dalok az életről

Koncert és kiállítás-megnyitó a holokauszt áldozatainak emlékére
Az Élet Menete Alapítvány, a Frankel Leó utcai templomkörzet és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége szeretettel meghívja Önt és kedves partnerét az ENSZ holokauszt emléknapi rendezvényére, 2016. január 27. szerda, 17:00 órára a Frankel Leó úti zsinagógába. (Pontos cím: Budapest II. ker., Frankel Leó út 49.)
Részletek