Kósa Lajos Pelczné Gáll Ildikóval tartott szerdai sajtótájékoztatóján.

A Fidesz aláírásgyűjtést indít a kötelező betelepítési kvóta ellen – jelentette be Kósa Lajos Pelczné Gáll Ildikóval tartott szerdai sajtótájékoztatóján.

Kósa Lajos emlékeztetett, az unió vezető testületei úgy döntöttek, hogy minden uniós ország számára kötelező jelleggel meghatároznak egy betelepítési kvótát. Az illegális bevándorlókat kötelezően szétosztanák az európai országok között, és ezeknek az embereknek azután a meghatározott országban kellene élniük.

„A KVÓTA ÉRTELMETLEN, NÖVELI A TERRORFENYEGETETTSÉGET ÉS A BŰNÖZÉST, ELLENTMOND AZ ÁLTALUNK ELFOGADOTT ÉS ALÁÍRT NEMZETKÖZI EGYEZMÉNYEKNEK, ÉS NEM JELENT MEGOLDÁST A MODERNKORI INVÁZIÓRA SEM.”

A fideszes képviselő aláhúzta, ezeket az embereket nem lehet az adott országban tartani, ha máshová akartak bevándorolni, csak akkor, ha valamilyen módon őrzik őket. Kósa Lajos arra is felhívta a figyelmet, hogy nem az adott ország határozza meg, hogy kiket telepítenek be, hanem egy európai képlet alapján valakik, akik erre nem is kaptak felhatalmazást az adott ország polgáraitól.

Hozzátette: a kötelező betelepítési kvóta nemcsak a jogszabályoknak mond ellent, hanem ellenkezik a demokratikus felfogással is. Senkit nem kérdeztek meg arról egyetlen európai országban sem, hogy hozzájárulnak-e ahhoz, hogy kötelezően betelepítsenek embereket a saját hazájukba – fogalmazott.

Megkérjük a magyar polgárokat, hogy aláírásukkal tiltakozzanak a kötelező betelepítési kvóta ellen – mondta el a Fidesz frakcióvezetője. A kvóta értelmetlen, növeli a terrorfenyegetettséget és a bűnözést, ellentmond az általunk elfogadott és aláírt nemzetközi egyezményeknek, és nem jelent megoldást a modernkori invázióra sem – fűzte hozzá Kósa Lajos.


Pelczné Gáll Ildikó aláhúzta, a kötelező betelepítési kvóta meghívást jelent további migránsok, további milliók számára.