Kósa Lajos: A gyermekeken kizárólag a családokon keresztül lehet segíteni

A gyermekeken kizárólag a családokon keresztül lehet segíteni, ezért támogatjuk a családokat – hangsúlyozta Kósa Lajos.

Egy más témában tartott sajtótájékoztatón Kósa Lajos újságírói kérdésre válaszolva kitért a gyermekéhezés felszámolását célzó ellenzéki kezdeményezésre is. Nem szerettünk volna beállni egészen átlátszó és primitív politikai kampányok mögé – reagált az ellenzéki felvetésekre a Fidesz frakcióvezetője.

„A GYEREKEK HELYZETE NEM VÁLASZTHATÓ EL A CSALÁDÉTÓL.”

Nem létezik olyan család, hogy a szülők gazdagok, a gyerekek szegények, mint ahogy olyan család sincs, ahol a gyerek gazdag, és a szülő pedig szegény – hívta fel a figyelmet a politikus.

Kósa Lajos ezért hangsúlyozta, a gyerekek helyzete nem választható el a családétól. A gyermekeken kizárólag a családokon keresztül lehet segíteni, ezért támogatjuk a családokat – tette hozzá.

Erre példaként a családi adókedvezményt, a visszaállított és kiterjesztett gyermekgondozási ellátásokat, a kiterjesztett ingyenes gyermekétkezést és a rezsicsökkentést említette.

Fotó: fidesz.hu

Kósa Lajos emlékeztetett arra is, amikor a kezdeményezést tevő baloldal kormányzott, akkor elvették a családoktól a 13. havi fizetést, megszüntettek gyermekellátási kedvezményeket, és visszavágták a szociális ellátásokat.