Koncertek az életért – Halász Judit és Leonard Cohen legnépszerűbb dalai magyarul

Koncertek az életért – Halász Judit és Leonard Cohen legnépszerűbb dalai magyarul

 

Az Élet Menete Alapítvány, 2015. november 8-án (vasárnap) két koncertre is szeretettel várja az érdeklődő közönséget a budapesti Dohány utcai zsinagógába. A koncertek az Élet Menete Alapítvány oktatási programjának részei, bevételük pedig az oktatási programok költségeihez járul hozzá.


eletmenete_15_koncertek.jpg

A kicsiknek „Sokszínű mesékkel kezdődik a mulatság”címmel Halász Judit énekel és mesél, 16:00 órától. A népszerű és az emberségről szóló dalok mellé ugyanis az Alapítvány egy gyönyörű mesekönyvet is kiadott „Sokszínű mesék” címmel, Halász Judit előszavával, melyet minden kisgyerek a koncert elején megkap. A tematikus mesekönyv meséi – a magyar ifjúsági irodalom legjobbjainak tollából – a türelemről és az elfogadásról a szólnak, arról, hogy nem vagyunk egyformák, nem gondolkozunk egyformán, nem vagyunk esetleg egyformán egészségesek, van, aki fogyatékkal él, nem egyforma templomba járunk, de mindenkiben az értéket kell keresni, mit kaphatunk egymástól. A mesék egyikét-másikát rajzfilm formájában is láthatják majd a gyerekek, már november 8-án délután négy órakor.

Ugyanezen a napon, 19:30 órától Müller Péter Sziámi és az „Andfriends” azaz Sziámi és barátai Leonard Cohen frissen fordított magyar nyelvű dalait adják elő, ugyancsak a Dohány utcában.

A vendég barátok névsora parádés: Eszenyi Enikő, Hernádi Judit, Szulák Andrea, Darvas Ferenc, Jávori Ferenc Fegya, Novák Péter, Rátóti Zoltán, Stohl András, Szabó Ádám, Szakcsi Lakatos Béla, Tolcsvay László.