Kósa Lajos napirend előtti felszólalásában.

A kvótarendszer invitálást jelent a bevándorlóknak, ahogy az elosztási mechanizmus is ugyanezt jelenti. Amit megvédtünk délről és keletről, azt visszakapjuk nyugatról kvóta és elosztási mechanizmus formájában – mutatott rá Kósa Lajos napirend előtti felszólalásában.

Október 18-ig 390.000 illegális határátlépés történt, napi 5-10 ezer közötti volt a hazánkba illegálisan belépők száma – mondta el Kósa Lajos. A Fidesz frakcióvezetője kijelentette, most, amikor teljes a déli szakaszokon a határzár, mögötte katonákkal, rendőrökkel, ez a szám drámaian csökkent.

Október 16-án a szerb-magyar határszakaszon 23 fő, a horvát szakaszon 6200 fő érkezett. 17-én – a határzár életbe lépése után -, a szerb határszakaszon 8, a horváton 800 ember érkezett. Másnap 41 fő a szerb részről, és senki sem érkezett a horvát oldalról –sorolta.

A frakcióvezető kijelentette, ez a számsor mutatja, hogy hatásos a műszaki határzár, meg tudtuk védeni Magyarországot és az unió déli határait. Hozzátette, erre a baloldal tüneti kezelést emleget. Abban az értelemben igazuk van, hogy a határzár nem szüntette meg a népvándorlás alapvető okait, de az biztos, hogy megvédte a magyar és schengeni határokat – fogalmazott.

„A TÖRVÉNYES REND VISSZAÁLLT, FURCSA, HOGY EZT A BALOLDALI ELLENZÉK TÁMADJA.”

Leszögezte, a törvényes rend visszaállt, furcsa, hogy ezt a baloldali ellenzék támadja. Kósa Lajos azzal példázta ezt az álláspontot, mint amikor egy beteg 40 fokos lázzal fekszik, és nem a lázát csillapítják, hanem „komplex megoldásokat keresnek számára az éterben”. Az orvos ilyenkor lázat csillapít, különben a beteg meghal – hívta fel a figyelmet. Ha önök kormányoznának, már félmilliónál tartana az illegális bevándorlási szám – mutatott rá.

Az európai baloldali megoldás egy mondatban: minél több bevándorló jöjjön Európába, mindenkit szeretettel várunk – fogalmazott.

Fotó: fidesz.hu

A következő lépésnek azt jelölte meg, hogy Európának meg kell védenie a határait, kijelentve, nem lehet beengedni mindenkit. Azzal nem tudunk szolidárisak lenni, hogy ha valaki arra törekszik, hogy Európa alapjait számolja fel – jelentette ki.

Kósa Lajos rámutatott, a kvótarendszer invitálást jelent a bevándorlóknak, ahogy az elosztási mechanizmus is ugyanezt jelenti. Amit megvédtünk délről és keletről, azt visszakapjuk nyugatról kvóta és elosztási mechanizmus formájában – mutatott rá. Ezek ellen harcolni kell, és meg kell hallani a magyar emberek üzenetét: védjük meg az országot.