Hölvényi György: a zsidó és muszlim közösségek mellett a keresztények is egyre gyakrabban válnak áldozattá Európában

Az Európai Bizottság alapvető jogok helyzetéről megrendezett első éves konferenciáján Hölvényi György kereszténydemokrata EP-képviselő figyelmeztetett: az EU figyeljen a keresztény-ellenes incidensekre is, hiszen hitük miatt a zsidó és muszlim közösségek mellett a keresztények is egyre gyakrabban válnak áldozattá Európában.

Hölvényi

Az Európai Bizottság idén először tartotta meg az éves helyzetértékelésnek szánt konferenciáját az alapvető jogok helyzetéről. A Frans Timmermans bizottsági alelnök által összehívott ülés fókuszában az antiszemita és muszlim-ellenes incidensek megelőzése volt.

„A VALLÁS SZEREPE 20 ÉVE EGYRE NÖVEKSZIK SZERTE A VILÁGBAN.”

Hölvényi György EP-képviselő a szervezők felkérésére szólalt fel a témában: „a zsidó és muszlim közösségek mellett a keresztények is egyre gyakrabban válnak áldozattá Európában” – figyelmeztetett. „A vallás szerepe 20 éve egyre növekszik szerte a világban, ezért a személyes meggyőződésen és vallásszabadságon túl a vallásoknak a szélesebb társadalompolitikai és geopolitikai jelentőségű kérdésekkel való kapcsolatát is vizsgálni kell” – tette hozzá Hölvényi.

A kereszténydemokrata képviselő a javaslatok között kiemelten említette a történelmi egyházak és a vallási közösségek különleges szerepének elismerését, a jól bevált gyakorlatok cseréjét és népszerűsítését, a vallási ismeretek oktatásának szükségességét, továbbá az alapvető európai értékek támogatását.

Forrás: (EPP-HungarianPress)