Orbán Viktor üdvözölte Németország döntését a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról

Orbán Viktor üdvözölte Németország döntését a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról

Thomas de Maizière im O-Ton: Deutschland führt die Grenzkontrollen wieder ein

SPIEGEL ONLINE / Wochit

13.09.2015 – Deutschland führt wieder Kontrollen an der Grenze zu Österreich ein. Das verkündet Thomas de Maizière in einer eilig einberufenen Pressekonferenz.

orbanzaszlo294_20111207084534_175723

Orbán Viktor miniszterelnök a Bild című német lapnak nyilatkozva üdvözölte a német kormány vasárnap este bejelentett döntését a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról.

A miniszterelnök a Bild online kiadásában megjelent beszámoló szerint azt mondta: „nagy megértéssel viszonyulunk Németország döntése iránt, és kinyilvánítjuk szolidaritásunkat”.

Hozzátette: „megértjük, hogy Németország és Európa (…) értékeinek védelmében szükség volt a döntésre. Természetesen készen állunk az együttműködésre minden formában”.

A beszámoló szerint a miniszterelnök kifejezte meggyőződését, amely szerint a határellenőrzés ideiglenes visszaállítása Németországban „csak az első lépés”, hiszen „Görögországban is a lehető leggyorsabban meg kell védeni Európa határait”, valamennyi uniós tagország és intézmény összefogásával. Magyarország ezt már az uniós belügyminiszterek legutóbbi találkozóján világossá tette – áll a Bild beszámolójában.