Akciós évadnyitás extrákkal

Akciós évadnyitás extrákkal

hirlevel fejlec
Kedves Nézőnk!

Örömmel és nagyon röviden tájékoztatjuk színházunk évadának őszi indulásáról.

· Tizedik évadunkat kezdjük Magyarország egyetlen zsidó színházaként

· Ebből negyediket a független színházak által lakott Jurányi Inkubátorházban

· Szeptember 1-jén különleges szabadtéri előadás a Tesla Kertben

· Továbbra is műsoron a nagysikerű és díjazott Lefitymálva

· Decemberben IV. Gólem Fesztivál

Az idei évadot szeptember 1-jén kezdjük, a Zsidó Kulturális Fesztivál keretein belül, a Tesla kertben 20 órai kezdéssel játszuk Zs-kategória- Önfeledt zsidózás revüvel c. előadásunkat.

zs kat diamond„10 éve beszélek, mesélek a zsidókról, de ilyen jó hangulatban még sosem nevettem ki magam. Ha a közönség csak fele annyira fogja élvezni mint mi, akkor nyert ügyünk van! Garantálhatom, hogy az előadás után mindenki egy kicsit zsidó akar majd lenni, még akkor is, ha már az! Az előadás elsősorban egy kabaré, úgy szórakoztatunk, hogy közben nagyon maró iróniát használunk. Az önfeledt zsidózást mi pozitív jelentéssel töltjük fel, és azt szeretnék, hogy a darab végére annyiszor elhangozzon a zsidó szó, hogy már természetes legyen kimondani. Nyilván a zsidók egymás is kritizálják, de mi azt gondoljuk, hogy egy színháznak ez a dolga. A színház ugyanis születése óta kritikai alapon működik, a kritikai iránti vágy szülte és vitte előre mindig is.” – mondta a darab rendezője, Borgula András.

Ugyanezen a fesztiválon szeptember 3-án, a Gólem és a FÜGE koprodukciója, Kárpáti Péter: A negyedik kapu c. előadás is látható lesz 19:30-kor a Goldmark teremben.

Ott leszünk továbbá augusztus 30-án a Bálint Ház Évadnyitó Utcabálján, a Révay utcában, szeptember 5-én pedig a Pozsonyi Pikniken. Mindkét rendezvényen kedvezményesen áruljuk a 2015/2016-os évadra szóló jegyeinket, és a Piknik Radnóti Színpadán 13.15-kor egy 20 perces részletet is megmutatunk a Zs-kategóriából.

A továbbra is műsoron lévő előadásaink mellett, ősszel több meghívásnak is eleget teszünk, utaztatjuk a Zs-kategória és a Mamelosn c. előadásainkat is, az előbbi Kolozsváron, a Zsidó Kulturális napokon, az utóbbi Győrben lesz látható.

A sikeres Jön a Gólem Projektünket is folytatjuk, következő állomásunk Orosháza, ahol október 31-én játszuk a Lefitymálvát, a maradék 8 helyszín időpontját folyamtosan egyeztetjük.

Decemberben fennállásunk 10. évfordulója alkalmából megrendezzük a Gólem Fesztivált, ahol bemutatjuk színházunk legfontosabb előadásait, különleges workshopokat tartunk a Jurányi utcában, és rendhagyó tárlatvezetésre várjuk az érdeklődőket a Zsidó Múzeumban. A fesztivált, és ezzel az évet is, egy extra meglepetés produkcióval zárjuk le.

Az előadások, vendégjátékok, rendezvények időpontjairól honlapunkon és facebook oldalunkon folyamatosan tájékoztatjuk közönségünket.

Az idei évad első előadásaira már lehet jegyet vásárolni erre a linkre kattintva.

Várjuk tehát a Jurányiban (és máshol) előadásainkon, s bármilyen felmerülő kérdés esetén állunk rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken!

Üdvözlettel:

Gólem Színház

[email protected]
www.facebook.com/golemszinhaz
www.golemszinhaz.hu

Online jegyvásárlás itt
Jegyinformáció: [email protected], +3620 776 07 44